ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ Τ’ “ΑΣΤΡΑ”

Ένας τρόπος για να καταλάβει κανείς την εμπορική σημασία και το μέγεθος των προσδοκιών ενός χολιγουντιανού σχεδίου είναι το πόσο νωρίς ανακοινώνεται η ημερομηνία εξόδου του στις αίθουσες.

Για παράδειγμα, ενώ το SPIDER-MAN 2 δεν πρόκειται να βγει στις αίθουσες μέχρι τον Ιούνιο, έχει ήδη ανακοινωθεί η 4η Μαΐου 2007 ως ημερομηνία εξόδου του τρίτου μέρους.

Ενώ λοιπόν ξέραμε από το 1999 τη χρονιά προβολής της, στην αρχή της εβδομάδας ανακοινώθηκε κι η ημερομηνία εξόδου της τελευταίας ταινίας μιας από τις πιο αγαπημένες κι επικερδείς κινηματογραφικές σειρές όλων των εποχών. Το STAR WARS EPISODE III θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 19 Μαΐου 2005 και σχεδόν ταυτόχρονα στον υπόλοιπο κόσμο.

Μετά από ένα απογοητευτικό πρώτο κι ένα ικανοποιητικό δεύτερο, το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της εξαλογίας του Τζωρτζ Λούκας αναμένεται να είναι το πιο ενδιαφέρον, καθώς θα δούμε επιτέλους γιατί και πώς ο Ανάκιν Σκάιγουοκερ μεταμορφώνεται σε Νταρθ Βέηντερ. Μετά από 25 χρόνια (από την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΖΕΝΤΑΪ το 1983) η εμβληματική φιγούρα του Βέηντερ, με την επιβλητική μαύρη στολή και το Τζέημς Ερλ Τζόουνς να ‘δανείζει’ ξανά τη φωνή και τη βαριά ανάσα του, θα προκαλέσει ανατριχίλα σε εκατομμύρια θεατές.

Να σημειωθεί ότι ο Μάιος είναι παραδοσιακά ο μήνας των ταινιών STAR WARS, αφού όλα τα επεισόδια της σειράς πρωτοβγήκαν αυτό το μήνα στα σινεμά.MANDERLAY

Μετά το φετινό DOGVILLE, ο Λαρς φον Τρίερ ετοιμάζει τη δεύτερη ταινία της τριλογίας του, USA-Land of Opportunities. Θα έχει τον τίτλο MANDERLAY, αναμένεται μέσα στο 2005 και θα επικεντρώνεται στην εκμετάλλευση των μαύρων στον αμερικανικό νότο της δεκαετίας του ’30. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η συμμετοχή του Γουίλεμ Νταφό στο σχέδιο, στο ρόλο του γκάνγκστερ-πατέρα της Γκρέις, τον οποίο στο DOGVILLE υποδυόταν ο Τζέημς Κάαν. Κι η ίδια όμως η Γκρέις αλλάζει παρουσιαστικό, αφού η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ διαδέχεται τη Νικόλ Κίντμαν. Το υπόλοιπο καστ συμπληρώνουν πολλοί ηθοποιοί που συμμετείχαν στην πρώτη ταινία, όπως η Λωρήν Μπακόλ, ο Ζαν-Μαρκ Μπαρ, η Κλόι Σεβινί, αλλά και καινούριοι, όπως ο Ντάνι Γκλόβερ.