ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή εβδομάδα. Και μακριά από τσαγκαροδευτέρες. Εργασία και χαρά για να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας στην ανάπτυξη της χώρας. Και μην ακούτε ότι η ανάπτυξη έρχεται, χωρίς τη δική σας συμβολή, να είστε βέβαιοι ότι θα μείνει μεσόστρατα.

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ που τελειώσαμε και με τον τελικό- παρωδία ν’ αφήσει ο Ιβάν Σαββίδης το κύπελο του … Βόλου και ν’ ασχοληθεί με τα σοβαρότερα. Κανάλια και εκδοτικά συγκροτήματα περιμένουν να τα εξαγοράσει, μπας και δουν το χρώμα του χρήματος οι για μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι και η κυβέρνηση χαΐρι για την προβολή του έργου της.

ΚΑΙ ΔΕΝ πιστεύω πάλι να εμφανιστεί καμία κυβερνητική τροπολογία στη Βουλή που ν’ απαλλάσσει τον νέο ιδιοκτήτη από τα χρέη του προηγούμενου και να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι… Αλλά δεν παίρνω και όρκο διότι από αυτούς όλα να τα περιμένεις.

ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ πάντως το θέμα με την τροφοδοσία των καταστημάτων του κέντρου η δημοτική αρχή. Κάποτε υπήρχαν ωράρια, τώρα ξέφραγο αμπέλι. Και επίσης δεν μπορείς να δεσμεύεις κατά μήκος σούπερ μάρκετ έξι θέσεις στάθμευσης για όλο το 24ωρο με τη δικαιολογία της τροφοδοσίας των καταστημάτων. Και παράλογο και προκλητικό.

ΣΑΦΑΡΙ προαναγγέλλουν οι τράπεζες με στόχο την επιστροφή των καταθέσεων και με επιχείρημα τον τερματισμό της πολιτικής αβεβαιότητας που θα επικυρωθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Και πώς είναι τόσο βέβαιες για το πέρας της πολιτικής αβεβαιότητας; Τα μνημόνια άλλα μάς έχουν διδάξει.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, αλλά ο Κυριάκος, που αργά ή γρήγορα θα ζητήσει την ψήφο τους (και είναι μεγάλη η δεξαμενή τους), είπε να ρίξει νερό στο κρασί του. Τώρα εκτός των άλλων υπόσχεται καμία απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, ενώ διαμηνύει ότι δεν θα συναινέσει στη μονιμοποίηση στρατιών συμβασιούχων. Γι’ αυτούς τους έρμους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους θα υποσχεθεί κανείς τίποτα;

ΕΡΧΟΝΤΑΙ καλύτερες μέρες στην Υγεία και ο Παύλος Πολάκης έχει βάλει το χέρι του σ’ αυτό. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι έπονται 11.000 προσλήψεις. Μιλάμε για λαό που δεν μπορεί να μην πιάσει τόπο. Εκτός και αν η ιστορία εξελιχθεί σε … καραβάνι που θα περάσει δίπλα από τα νοσοκομεία χωρίς ν’ ακουμπήσει.

O.. Επικρητικός