Ομιλία με τίτλο Shooting people - Helping people θα γίνει από τον εθελοντή φωτογράφο Γιώργο Ξηρογιάννη την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου (Καπετανάκειο). Το θέμα της παρουσίασης αφορά τον εθελοντισμό και την φωτογραφία. Ο κ.Ξηρογιάννης ως εθελοντής φωτογράφος ασχολείται τα τελευταία 10 έτη συμμετέχοντας ενεργά, εντός και εκτός Ελλάδος, σε συλλογικές δράσεις διαφόρων αντικειμένων αλλά και κατά μόνας.

Στόχος του είναι, μέσω της εθελοντικής μη κερδοσκοπικής ομάδας PhotoAid-φωτογραφίζοντας με συναίσθημα-να αναδειχθούν άνθρωποι που βοηθούν συνανθρώπους τους, ώστε να διαδοθεί το μήνυμα σε όλους, πως με τα δικά τους διαθέσιμα μέσα, με πρωτότυπη σκέψη και με όποιο τρόπο εκείνοι μπορούν να προσφέρουν σε αυτούς που το έχουν πραγματικά Ανάγκη.

Όπως λέει ο ίδιος: Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, μέσω της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας, η κοινωνία μας μπορεί να διατηρήσει τη συνοχή της.

Στο πνεύμα αυτό ο κ. Ξηρογιάννης θα φωτογραφίσει γυρίσματα της ταινίας "Ευριπίδου Ελένη" την οποία ετοιμάζουν οι μαθητές του Εσπερινού. Η ταινία είναι η δεύτερη κινηματογραφική παραγωγή της ομάδας των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) σε συνεργασία με τους μαθητές της θεατρικής ομάδας του Σχολείου. Η ταινία γίνεται με την εθελοντική προσφορά πολλών από τους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου.

Επιβραβεύοντας ακριβώς την εθελοντική προσφορά και ενισχύοντας την εθελοντική δράση των εργαζόμενων μαθητών του σχολείου στην εκδήλωση αυτή ο κ.Ξηρογιάννης εκτός από τη δωρεάν φωτογράφιση θα παρουσιάσει και την φωτογραφία που προσέφερε στους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου για την αφίσα της ταινίας τους.