Ο κ. Μουζάλας θα είναι παρών στην υπογραφή της σύμβασηςΟ κ. Μουζάλας θα είναι παρών στην υπογραφή της σύμβασης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εφαρμογή του προγράμματος στέγασης και φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη, που επισφραγίζεται και τυπικά σήμερα με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους τοπικούς φορείς που αναλαμβάνουν την υλοποίηση του σημαντικού αυτού εγχειρήματος.

Μάλιστα, η όλη διαδικασία προχωρά με τον πιο επίσημο τρόπο παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Γιάννη Μουζάλα, αλλά και του κορυφαίου στελέχους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ.Φιλίπ Λε Κλερκ που συνυπογράφουν την υλοποίηση του προγράμματος σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στη Λότζια. Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.760.000 ευρώ και είναι δωδεκάμηνης διάρκειας.

Στη σύμπραξη μετέχουν η Αναπτυξιακή Πλοηγός Ηρακλείου, ΑΚΟΜΜ από το Ρέθυμνο, η Αναπτυξιακή Λασιθίου και η σύμπραξη Χανίων, ενώ την ευθύνη για την υλοποίηση και τον συντονισμό του προγράμματος έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου. Ήδη η Αναπτυξιακή Ηρακλείου έχει προχωρήσει την προκήρυξη για την ενοικίασή των πρώτων 125 σπιτιών, τα οποία αφού αξιολογηθούν θα υπογραφούν συμβάσεις για την ενοικίαση τους.

Επίσης «τρέχει» και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη δεκαπέντε συνολικά ατόμων, τα οποία θα εργαστούν στο Ηράκλειο στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με συντονιστή την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ. Πρόκειται για την πρώτη φάση προσλήψεων, καθώς στην πορεία θ' ακολουθήσει πρόσκληση και για άλλες ειδικότητες.

Σε πρώτη φάση, ωστόσο, θα προσληφθούν συνολικά δεκαπέντε άτομα για τις ανάγκες του προγράμματος στον νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην κατηγορία επιστημονικού προσωπικού προβλέπονται τρεις θέσεις κοινωνικών λειτουργών (ΠΕ ή ΤΕ) μία θέση ψυχολόγου (ΠΕ), μια θέση κοινωνιολόγου (ΠΕ), μια θέση ηλεκτρολόγου μηχανικού (ΠΕ). Για την κατηγορία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: τέσσερις θέσεις επόπτη φιλοξενίας (ΔΕ), μια θέση οδηγού (ΔΕ).