ΕΝΤΑΞΕΙ, η Γαλλία έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τη δημοκρατία, αλλά μήπως τελικά είναι μια σχέση σε φθίνουσα πορεία; Διότι, όταν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών πέρασαν ο Μακρόν και η Λεπέν, δεν το λες και ακριβώς νίκη της δημοκρατίας. Για την ακροδεξιά υποψήφια δεν χρειάζονται συστάσεις, ενώ ο Εμμανουέλ Μακρόν που θεωρείται και το φαβορί για το Ελιζέ προέκυψε από το τραπεζικό σύστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η πρώτη νίκη Μακρόν περισσότερο απ’ όλους ενθουσίασε τις αγορές και τα Χρηματηστήρια!

ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ εκλογές βάζουν και έναν ακόμα προβληματισμό. Μήπως τελικά το τραπεζικό σύστημα βολεύεται με τα ισχυρά ακροδεξιά φαντάσματα που κατατροπώνουν τα κόμματα και τελικά υποχωρούν όταν βγαίνει στον αφρό ένα νέο πρόσωπο με απολιτίκ χαρακτηριστικά για ν’ αναλάβει δράση εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα;

ΠΟΛΥ χρήμα κυκλοφορεί τελευταία στα σκουπίδια! Πότε σε τετράδια που καταλήγουν στην ανακύκλωση και πότε σε κάδους που φτάνουν στα απορριμματοφόρα. Ο απόλυτος ρεαλισμός, καθώς το καλό χρήμα είναι το ανακυκλώσιμο.

ΜΠΟΡΕΙ η ΕΡΤ να κάνει ομοιοκαταληξία με το φλερτ, όπως είχε πει ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ, αλλά κάποιοι το παρατράβηξαν. Όπως το διευθυντικό στέλεχος που τελικά θα κάτσει στο σκαμνί για τη σεξουαλική παρενόχληση της δημοσιογράφου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ μας και αφήστε μας! Νισάφι πια με το ανέκδοτό σας, που παρατράβηξε, ξεχείλωσε και ανόστισε. Στο τέλος θα καταντήσουμε σαν το άλλο ανέκδοτο με τον απηυδησμένο να καταλήγει στο γνωστό… και εσύ και ο γρύλος σου!

ΚΑΙ ΜΙΑ ατάκα στη μνήμη του Στάθη Ψάλτη που κηδεύτηκε χθες: Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο χάρος!

ΚΑΠΟΙΕΣ φορές το Facebook μπορεί ν’ αποδειχτεί ευεργετικό και αποτελεσματικό. Τις περισσότερες φορές ωστόσο γίνεται ένα επικίνδυνο παιχνίδι στα χέρια των ηλιθίων, που θεωρούν εαυτούς πεφωτισμένους, ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να ξεκατινιάζονται και ν’ αυτοϊκανοποιούνται.

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Κυριακή δεν μας έφτασε για τα χρόνια πολλά στους Γιώργηδες και τις Γεωργίες. Όλο και κάποιους ξεχάσαμε επιστρατεύοντας και χθες ατζέντες και τηλέφωνα για να μην αφήσουμε κανένα παραπονούμενο. Και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για πολλούς, περισσότερους και από τους Γιάννηδες.

O... Επικρητικός