ΣΤΟΧΟΣ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 5.000 ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ -

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ, ΜΕΧΡΙ 24/4 ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΦΕΤΟΣ Η WIND


Με στόχο τον ...πρωταθλητισμό που θα σηκώσει και πάλι το Ηράκλειο –και όχι μόνο- στο πόδι, οι διοργανωτές του Run Greece μπαίνουν στην τελική ευθεία για την μεγάλη αθλητική γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου για 5η συνεχή χρονιά στην πόλη μας.

«Κάθε χρόνο να ανεβαίνουμε σε όλα και να εξελισσόμαστε» είναι το σύνθημα που κυριάρχησε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη Λότζια, από τους οικοδεσπότες του αγώνα και όλους όσοι με κάθε τρόπο τον στηρίζουν.

Ο πήχης των συμμετοχών έχει ανέβει φέτος στις 5.700 (ανώτατο επιτρεπόμενο όριο) και άπαντες θεωρούν ότι θα σπάσει το περσινό ρεκόρ των 4.686 δρομέων που έδωσαν στο Ηράκλειο την πρώτη θέση από τις πόλεις που φιλοξενούν την συγκεκριμένη δράση. Μέχρι και χθες συνολικά οι συμμετοχές είχαν φθάσει τις 2.020 (1200 στα 5χλμ., 220 στα 10χλμ., 600 παιδιά) αλλά βεβαίως υπάρχει σημαντικό χρονικό περιθώριο για να σπάσει το φράγμα των 5.000 (μέχρι τις 24/4

οι εγγραφές στο site www.run-greece.gr και σε Περιφέρεια, Δήμο, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης.

“Ως Δήμος Ηρακλείου στηρίζουμε εμπράκτως το Run Greece και με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας. Πρόκειται για διοργάνωση που προάγει τον αθλητικό πολιτισμό, όπως εμείς τον εννοούμε. Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάζονται σκληρά για να φέρουν εις πέρας με επιτυχία και τη φετινή διοργάνωση και ειδικά τους εθελοντές που είναι κοντά μας κάθε χρόνο”, ανέφερε

ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης που κάθε χρόνο συμμετέχει ενεργά στον αγώνα, πρόσθεσε:

«Το Run Greece είναι ένας αγώνας υγείας και πολιτισμού. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να γίνεται και καλύτερο και σε αυτήν μας την προσπάθεια η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ αλλά ειδικά φέτος και με τους φορείς του τουρισμού είναι πολύτιμη. Ελπίζουμε ότι πολλοί επισκέπτες εκτός Ηρακλείου, θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας”.

Στη “συμμαχία” που θέλει να προχωρήσει ο Δήμος Ηρακλείου με τις άλλες 6 πόλεις που φιλοξενούν τον αγώνα, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς: “Προτείναμε στους υπόλοιπους Δήμους την δημιουργία ενός δικτύου πόλεων συνεργασίας σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού και μέχρι τις 30 Απριλίου θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε περισσότερα”.

Για το μήνυμα υγείας που εκπέμπει το Run Greece, μίλησε ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης: «Σηκώσαμε τον κόσμο από τον καναπέ, τον βγάλαμε στους δρόμους και αυτό λέει πολλά. Το μόνο που ζητάμε από τον κόσμο είναι να κάνει έγκαιρα την εγγραφή του για να μπορέσουμε κι εμείς να προσφέρουμε το ανώτατο επίπεδο οργάνωσης”.

Στη μεγάλη παράδοση που έχει δημιουργήσει το Ηράκλειο στις αθλητικές διοργανώσεις στάθηκαν ο υπεύθυνος Aθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης ενώ η πρωταθλήτρια της ΓΕΗ Ρένα Βασιλείου

κάλεσε μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στη γιορτή, όπως εκείνη.

Κεντρικός χορηγός του αγώνα είναι και φέτος η Wind με τον υπεύθυνό της στην Κρήτη Μιχάλη Πλερωνάκη, να αναφέρεται στην κοινωνική προσφορά της εκδήλωσης: “Σταθερός μας στόχος είναι η εξάπλωση του δρομικού κινήματος σε συνδυασμό με την προσφορά σε συνανθρώπους μας πού έχουν ανάγκη και κυρίως τα παιδιά. Φέτος στηρίζουμε « Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τον πολύ γνωστό Οργανισμό εκπροσώπησε ο πρόεδρός του Νίκος Γιαννόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την επιλογή που έκαναν.

Τέλος ο πρόεδρος του συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ηρακλείου Μιχάλης Βλατάκης ανακοίνωσε την προσφορά μιας εβδομάδας διαμονής σε ξενοδοχείο πολυτελείας στον νικητή και την νικήτρια των 10χλμ. και αναφέρθηκε στα ελκυστικά πακέτα που προσφέρονται στους επισκέπτες την περίοδο του αγώνα.Τελικός και έπαθλα

Ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης ανακοίνωσε ότι από φέτος το Run Greece αποκτά και τελικό! Στις 12 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας, μία αντιπροσωπευτική ομάδα 20 αθλητών-τριων από κάθε Περιφέρεια του Run Greece, θα πάρει μέρος σε αγώνα 3χλμ. με τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο και έπαθλο για τις νικήτριες ομάδες.