Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου πήρε την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης από τους ασθενείς που νοσηλεύθηκαν και συμμετείχαν στην έρευνα που υλοποίησαν η ΔΥΠΕ και το ΤΕΙ Κρήτης.

Η έρευνα παρουσιάστηκε χθες στις διοικήσεις των νοσοκομείων από τον επιστημονικό υπεύθυνο, επίκουρο καθηγητή Ιατρικής-Πληροφορικής Χρήστο Μελά.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 80% των ερωτηθέντων δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη νοσηλεία τους στο ΠΑΓΝΗ. Ακολουθούν τα νοσοκομεία του ν. Λασιθίου, με το 72,5% να δηλώνει ικανοποιημένο, το Βενιζέλειο με 71% και το νοσοκομείο Χανίων με ποσοστό ικανοποίησης 68,5%.

Τα περισσότερα παράπονα των ασθενών γενικά αφούσαν την επάρκεια των ειδών καθαριότητας, το 60% δήλωσε ικανοποιημένο και το 40% μη ικανοποιημένο, ενώ περίπου οι μισοί ασθενείς δήλωσαν δυσαρεστημένοι από την μη τήρηση του επισκεπτηρίου και την έλλειψη ησυχίας στους θαλάμους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο ερωτηματολόγιο απάντησαν 1.003 ασθενείς ηλικίας 19-80 ετών, τρεις ημέρες μετά το εξιτήριό τους από το νοσοκομείο.

Τα στοιχεία που διερευνήθηκαν ήταν η στάση και η συμπεριφορά του ιατρικού προσωπικού, η στάση και η συμπεριφορά του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και λοιπές υπηρεσίες και υποδομές, ο θάλαμος νοσηλείας, η σίτιση, η ασφάλεια, η καθαριότητα, η χρήση αποκλειστικής νοσοκόμας κ.ά.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα θα επαναληφθεί σε 1 χρόνο από σήμερα ενώ τα στοιχεία που ήδη συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των υπηερσιών υγείας στα νοσοκομεία.