Τριήμερη περιοδεία προεκλογικού χαρακτήρα πραγματοποιεί στην Κρήτη από την Παρασκευή έως και την Κυριακή η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. Κεντρικός πυλώνας της επίσκεψής της θα είναι το Ηράκλειο, αν και το κομματικό επιτελείο της Φώφης Γεννηματά έχει προγραμματίσει επαφές και συναντήσεις τόσο σε Ρέθυμνο όσο και σε Χανιά.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Ηρακλείου, αλλά και το γραφείο της προέδρου εργάζονται συνολικά για την επιτυχία της περιοδείας, θεωρώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι πρωθυπουργός το 2018 για να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα στα οποία έχει συμφωνήσει με τους δανειστές. Το σενάριο μάλιστα που φοβούνται για μη κλείσιμο της αξιολόγησης και άμεση προσφυγή στις κάλπες έχει κάνει όλα τα στελέχη να βρίσκονται σε μόνιμη εγρήγορση υπό τον φόβο αιφνίδιων εξελίξεων.

Υπ’ αυτή την έννοια, κανένας δεν θέλει να διακινδυνεύσει έστω και το παραμικρό «στραβοπάτημα» στην επίσκεψη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται υπό επεξεργασία για τις τελικές λεπτομέρειες, η Φώφη Γεννηματά θα φθάσει στο Ηράκλειο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στις 8.00 το βράδυ θα πραγματοποιήσει την κεντρική της ομιλία στο ξενοδοχείο «Atlantis», ενώ στη συνέχεια θα έχει πιθανότατα κάποιο δείπνο με στελέχη και στενούς συνεργάτες του κόμματος. Το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να εκκλησιαστεί στον Άγιο Τίτο και αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Για το Σάββατο εξετάζεται και μια πιθανή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης. Σε σχέση με τη συνάντηση των φορέων, η Νομαρχιακή Επιτροπή διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί, αφήνοντας έμμεσες αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκε την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ηράκλειο η ΝΟΔΕ.

Το απόγευμα του Σαββάτου η Φώφη Γεννηματά θα παρευρεθεί σε εκδήλωση εγκαινίων των νέων γραφείων του κόμματος στο Ρέθυμνο, ενώ η περιοδεία της θα ολοκληρωθεί στα Χανιά την Κυριακή, απ’ όπου και θα αποχωρήσει.