Μεγαλοεπενδυτής από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έρχεται στην Κρήτη για την εξαγορά συγκροτήματος χλιδάτων κατοικιών στην περιοχή Μιλάτου-Σισίου. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ εκατομμυρίων ευρώ, που «τρέχει» στην περιοχή Καναδός επιχειρηματίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια επενδύει στην Κρήτη μέσω του real estate.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος επιχειρηματίας έχει μεγάλα σχέδια και για την περιοχή της Ρογδιάς, όπου ήδη έχει προχωρήσει στην αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του Καναδού επιχειρηματία, Κώστα Παπαμαστοράκη, ο Άραβας επενδυτής αναμένεται να έρθει στην Κρήτη μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου να επισκεφθεί τις υπό κατασκευή εγκαταστάσεις και την περιοχή, ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το “deal”.

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει ο κ. Παπαμαστοράκης, σοβαρό ενδιαφέρον για την αγορά μεγάλων ακινήτων έχουν εκδηλώσει και άλλοι επενδυτές από το εξωτερικό, κυρίως Αμερικανοί και Ολλανδοί, με τους οποίους ήδη βρίσκεται σε επαφή.

Παρά τη «δαιδαλώδη» γραφειοκρατική διαδικασία, επιμένουν να επενδύουν στο «brand name» της Κρήτης, αναγνωρίζοντας την πολυεπίπεδη δυναμική της. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι επενδύσεις αυτές βοηθούν στην τόνωση της αγοράς και της απασχόλησης.