Μια διαφορετική συνέχεια της κλασικής Σταχτοπούτας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στα «Παραμύθια του Σαββάτου». Τα πράγματα πολλές φορές σε μια ιστορία δεν είναι όπως φαίνονται. Κι όταν τελειώνει το παραμύθι κι όλοι ευχηθούν να ζήσουν κάποιοι καλά κι εμείς καλύτερα, σκέφτονται μόνο την τύχη των πρωταγωνιστών.

Κι αν τελικά η συνέχεια του παραμυθιού δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη; Τότε τι; Ο φοβερός και τρομερός ντεντέκτιβ – μπούφος κ. Φάνης θα διαλευκάνει το μυστήριο και τα «Νέα του δάσους» θα γεμίσουν με αποκαλυπτικά μυστικά και στοιχεία που θα αφήσουν τον κόσμο ….άλαλο!

Αυτά και άλλα πολλά ξετυλίχθηκαν στα «Παραμύθια του Σαββάτου», το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης».

Η Μαρίνα Γιώτη συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου: «Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, ήταν εκεί και μαζί με όλα τα παιδιά ζωντάνεψαν μια ιστορία καταπληκτική. Σαν θέατρο παιδικό, σαν μια παράσταση χωρίς πρόβες αλλά με τον αυτοσχεδιασμό και τον αυθορμητισμό των παιδιών η Σταχτοπούτα …απέκτησε άλλο τέλος, άλλη πλοκή, άλλη… διάσταση! Ένα γεμάτο μεσημέρι με παραμύθια και παιδιά…

Παιδιά από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου και το 5ο Δημ. Ν. Αλικαρνασσού και φυσικά πολλά πολλά άλλα που λατρεύουν τις ιστορίες και τα παραμύθια.

Τα «Παραμύθια του Σαββάτου» θα ζωντανέψουν ξανά την 1η Απριλίου 2017, στον ίδιο χώρο και τόπο με μια ιστορία της Ελένης Μπετεινάκη με τίτλο: «Όταν ο Πινόκιο συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν!».