Το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «De Ρrofundis», που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στο θέατρο, επέλεξε να διερευνήσει και εντέλει να ανεβάσει στη σκηνή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σπύρος Κυριαζόπουλος, σε συμπαραγωγη με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, υπό το φίλτρο ενός σκοτεινού παραμυθιού. Η πρωτότυπη παράσταση με τίτλο «De Ρrofundis», στην οποία παίζει ο ίδιος, έρχεται στο Ηράκλειο για τρεις παραστάσεις, το Σάββατο 18, την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 9 το βράδυ, στον χώρο του Θεάτρου Κρήτης.

Το "De Ρrofundis" είναι η επιστολή που έγραψε ο Όσκαρ Ουάιλντ από τη φυλακή στον νέο, που εξαιτίας του φυλακίστηκε και καταστράφηκε.

Η παράσταση “αφηγείται” την πορεία του «θύτη» και το δικό του ταξίδι μέσα στο χρόνο. Ακούμε την εξομολόγηση του παραλήπτη της επιστολής δεκαετίες μετά τον θάνατο του αποστολέα. Ποιο είναι το πλάσμα που εμφανίζεται μέσα απ’ τον σπασμένο καθρέφτη; Είναι τόσο τρομακτικό όσο θέλει να δείχνει; Είναι σε θέση να εξομολογηθεί εκ βαθέων;

Οι συντελεστές

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Σπύρος Κυριαζόπουλος, επιμέλεια κίνησης - χορογραφίες: Σεσίλ Μικρούτσικου, φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, κατασκευή μαριονέτας: Δήμητρα Γιοβάνη, βοηθός σκηνοθέτη: Αγάπη Ηλιάδου.

Διάρκεια: 65 λεπτά

Για περισσότερες πληροφορίες:

/>
new https://www.facebook.com/events/262490314190969/?notif_t=plan_user_associated¬if_id=148908171183462.7.