
Την ευκαιρία να διαχειριστεί πιο άνετα τις προκλήσεις που τον περιμένουν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος έχει ο Εργοτέλης, καθώς έτσι όπως διαμορφώνεται το πρόγραμμά του, τις επόμενες περίπου 45 ημέρες θα δώσει μόλις τέσσερα παιχνίδια (μόλις ένα εκτός Κρήτης).
Μετά το ρεπό της ερχόμενης Κυριακής, οι «κιτρινόμαυροι» θα υποδεχθούν τον εκ των ουραγών Ηλυσιακό (19/3) και ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος λόγω 25ης Μαρτίου. Την δεύτερη μέρα του Απρίλη η ομάδα του Ηρακλείου θα πάει στις Μουρνιές για να αντιμετωπίσει το ΙΝΚΑ, στις 9/4 θα φιλοξενήσει τον Εθνικό και μετά θα απολαύσει τις διακοπές του Πάσχα, πριν πάει στη δύσκολη έδρα του Άγιου Ιερόθεου (23/4).
Στο διάστημα αυτό αντίθετα ο πρωτοπόρος Ιωνικός θα αγωνιστεί 5 φορές (το ρεπό του είναι την 28η αγωνιστική) και μάλιστα θα επισκεφθεί τις δύσκολες έδρες της Προοδευτικής (την Κυριακή) και του ΠΟΑ (2/4).
Δεν αποκλείεται λοιπόν αν οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου κάνουν το χρέος τους και κερδίσουν όλα τα παιχνίδια τους σε αυτό το διάστημα, να αποκτήσουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στην κούρσα του τίτλου.
Όπως είναι φυσιολογικό, οι ρυθμοί αυτήν την εβδομάδα έπεσαν στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο κάτι που ήταν απαραίτητο να συμβεί μετά την ψυχοβγαλτική αναμέτρηση της Ρόδου.

