Ο Νεκτάριος Μανουσάκης με τη Σελήνη. (Φωτό Κώστας Μεταξάκης)Ο Νεκτάριος Μανουσάκης με τη Σελήνη. (Φωτό Κώστας Μεταξάκης)

Επιμέλεια: Άννα Κωνσταντουλάκη

Μικρές και μεγάλες δόσεις ευτυχίας προσφέρει με τη χαρούμενη διάθεσή της στην οικογένεια του Νεκτάριου Μανουσάκη η Σελήνη, ένας σκύλος ράτσας ποιμενικού Βέρνης. Η Σελίν, όπως τη φωνάζουν έχει πάντα διάθεση για παιχνίδια και είναι στοργική και φιλική με όλους.

Το μόνο που ζητάει είναι κάποιος να παίζει μαζί της. Ο Νεκτάριος μάς γράφει την ιστορία της:

“«Μετά την απώλεια δυο πολύ σημαντικών μελών της οικογένειάς μας, πήραμε την απόφαση να καλύψουμε το κενό με αγάπη, γέλιο και ευτυχία.

Έτσι, πριν από 20 μήνες καλωσορίσαμε στο σπίτι μας μια μικρή, χνουδωτή, μαύρη μπαλίτσα, τη Σελίν. Το όνομα της, Σελήνη, ή για συντομία Σελίν, προήλθε ύστερα από μια συζήτηση που είχαμε πάνω στο μεσημεριανό μας γεύμα, προσπαθώντας να βρούμε το κατάλληλο που να συσχετιζόταν τόσο με το χρώμα, το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου σκύλου, όσο και με την ομορφιά του.

Η μικρή μας Σελίν, ράτσας ποιμενικού Βέρνης, είναι ένας από τους πιο αξιολάτρευτους τετράποδους φίλους του ανθρώπου. Είναι έξυπνη, παιχνιδιάρα, στοργική και πολύ φιλική με όποιον και αν γνωρίσει.

Όπως κάθε κουταβάκι, έτσι και εκείνη έκανε τις συνηθισμένες μικροκαταστροφές στα παπούτσια μας, όμως με τον καιρό, το σταμάτησε από μόνη της.

Τα αγαπημένα της παιχνίδια είναι οι μπάλες που της έχουν κάνει δώρο φίλοι για την αγάπη που τους προσφέρει κάθε φορά που τους βλέπει και ένα στρογγυλό μπούμερανγκ, που λατρεύει να το πετάει συνέχεια στον αέρα και να παίζει μαζί του.

Η σχέση της με τα άλλα ζώα είναι πάντοτε φιλική, καθώς δεν μπορεί να αντισταθεί στο να μην κάνει έναν καινούργιο φίλο. Όσο για το φαγητό, η ξηρά τροφή είναι στο καθημερινό της μενού, μα ποτέ δεν θα πει όχι για ένα μπισκότο ή ένα μεζεδάκι από τα χέρια μας.

Τις περισσότερες φορές είναι ήρεμη και χαλαρή, αλλά γίνεται έξαλλη όταν υπάρχει ένταση ανάμεσα στην οικογένειά μας και αρχίζει να γαυγίζει αν νιώσει εκνευρισμό στην ατμόσφαιρα γύρω της. Δεν μπορούμε να της θυμώσουμε εύκολα και όταν το κάνουμε, μέσα σε λίγα λεπτά αρχίζουμε πάλι και παίζουμε μαζί της.

Οι αγκαλιές, τα χάδια και μια ωραία θέα μπροστά της είναι το μυστικό της ηρεμίας της. Μας κάνει συνέχεια να γελάμε με την απίστευτη παιχνιδιάρικη συμπεριφορά της και γεμίζει κάθε μέρα τη ζωή μας με μια παραπάνω δόση ευτυχίας”.