Με τον συγκρητισμό να αναδεικνύεται γι’ ακόμα μια φορά σε κυρίαρχο στοιχείο, πραγματοποιήθηκε χθες στο «Mylos Stage Live» η εκδήλωση της ΕΠΣΗ για την κοπή της πίτας της. Ο Νίκος Τζώρτζογλου υποδέχθηκε τους ομολόγους του από τις άλλες Ενώσεις του νησιού (κ. Λουτσέτης από το Λασίθι, Δασκαλομαρκάκης από το Ρέθυμνο, Κωνσταντινίδης από τα Χανιά) καθώς και τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ Δημήτρη Ελευθεριάδη.

“Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα σε όλη τη χώρα ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς ομόνοια και συναινετικές διαδικασίες. Αυτό ακριβώς υποδηλώνει η παρουσία όλων των προέδρων των Ενώσεων της Κρήτης. Η ΕΠΣΗ δεν περιορίζεται στον στείρο ρόλο της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι για να πάμε μπροστά το ποδόσφαιρο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζώρτζογλου.

Από τη βραδιά δεν έλειψαν φυσικά και οι βραβεύσεις που έχει καθιερώσει η ΕΠΣΗ, σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει από διάφορα πόστα στο ηρακλειώτικο και το κρητικό ποδόσφαιρο.

Τιμήθηκαν λοιπόν κατά σειρά ο πιο παλιός παρατηρητής στα γήπεδα του τοπικού Ευάγγελος Νησιωτάκης, ο ιερέας και ταμίας τα δύο τελευταία χρόνια της Ομόνοιας Καλλιθέας Αλέξανδρος Παναγιωτάκης,

ο παλαίμαχος εδώ και μερικούς μήνες διαιτητής Χρήστος Χανιωτάκης,

ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ Σήφης Κορωνάκης, ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΣ Χανίων Στέλιος Βαρουξάκης και τέλος ο Ευγένιος Γκέραρντ (την πλακέτα για τον μεγάλο Ολλανδό πήρε ο γιος του Μανώλης Παπαδάκης). Να σημειωθεί ότι τη βράβευση στον κ. Βαρουξάκη έκαναν σε μια συμβολική κίνηση και οι τέσσερις πρόεδροι των Ενώσεων της Κρήτης.

«Είναι μεγάλη τιμή αυτή που δέχομαι από τους συμπατριώτες μου. Όλες οι Ενώσεις του νησιού είμαστε αρωγοί και υποστηρίζουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο κ. Τζώρτζογλου για την ένωση των αντιμαχόμενων παρατάξεων, προκειμένου να δούμε καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο», σημείωσε ο κ. Βαρουξάκης.

Το “παρών” επίσης έδωσαν ακόμα ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Κεγκέρογλου, ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης, ο υπεύθυνος αθλητισμού της Περιφέρειας κ. Συριγωνάκης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 κ. Πολεμαρχάκης με ποδοσφαιριστές της ομάδας, εκπρόσωποι των τοπικών Συνδέσμων Διαιτητών, προπονητών κ.ά.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Γαρεφαλάκης ενώ το μουσικό σκέλος ανέλαβε ο Μανώλης Κονταρός και το συγκρότημά του.

Μάλιστα ο κ. Τζώρτζογλου εκθείασε τον κρητικό καλλιτέχνη, αφήνοντας στην άκρη τις μεταξύ τους διαφορές που έχουν καταγραφεί στο παρελθόν.

Η ΕΠΣΗ τέλος μοίρασε αρκετά δώρα στα σωματεία, με τον ΕΓΟΗ (μετά από κλήρωση) να στέκεται πιο τυχερός παίρνοντας τα περισσότερα.