Μέσα στις κορυφαίες ζυθοποιίες του κόσμου, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Vinepair, είναι και μια μπύρα κρητικής ζυθοποιίας.

Πρόκειται για την μπύρα “Σόλο” με έδρα το Ηράκλειο, η οποία ανακηρύχθηκε κορυφαία ζυθοποιία της Ελλάδας και 41η στην παγκόσμια κατάταξη της πλατφόρμας.

Αναφέρεται ότι το Vinepair θεωρείται από τις πλέον διαδραστικές πλατφόρμες ενημέρωσης γύρω από την παγκόσμια αγορά ποτών, ενώ η κατάταξη που δημοσιεύει βασίζεται στη βαθμολογία χρηστών της ηλεκτρονικής σελίδας untappd, η οποία θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σε παγκόσμια κλίμακα κοινωνικά δίκτυα φίλων της μπίρας. Η ζυθοποιία Σόλο δραστηριοποιείται από το 2015 ανάμεσα στο Ηράκλειο και το χωριό Αλάγνι, όπου μια παρέα Κρητικών σε συνεργασία με τον Nορβηγό Κjetil Jikiun, έναν από τους πλέον καταξιωμένους ζυθοποιούς craft μπύρας σε παγκόσμιο επίπεδο, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μας προσφέρουν φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπίρα. Ανθρωποκεντρική, κατεχάρισσα και ασυμβίβαστη, η Σόλο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ειδικών και φίλων της μπύρας τόσο με την ποιότητά της όσο και με την φιλοσοφία της όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στη φράση “ Η καλή μπύρα είναι ανθρώπινο δικαίωμα “, κυκλοφορώντας ήδη 10 διαφορετικές ετικέτες με ονόματα εμπνευσμένα από την κρητική λαλιά όπως Σκοτίδι, Ασκιανός, Φουριάρης, Ψακί κλπ.

Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση, η αγορά της craft μπύρας αναπτύσσεται ταχέως και στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση του κοινού αλλά και των επισκεπτών της χώρας μας για μπύρα ανώτερης ποιότητας.