Η πρόβλεψη του καθηγητή για τη θητεία του Τραμπ

Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ ενδέχεται να είναι η δεύτερη συντομότερη στην ιστορία, σύμφωνα με έναν ιστορικό και συγγραφέα.

Ο καθηγητής Ronald L Feinman προέβλεψε ότι ο Τραμπ θα μείνει στον Λευκό Οίκο για ένα διάστημα «μεταξύ των 31 ημέρων που έμεινε ο Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον το 1841 και των 199 ημέρων του Τζέιμς Γκάρφιλντ το 1881», ο οποίος πέθανε 79 μέρες αφότου πυροβολήθηκε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι απίθανο η θητεία του Τραμπ να φτάσει τους 16 μήνες και 5 μέρες του 12ου προέδρου Zachary Taylor, ο οποίος πέθανε από μια πάθηση του πεπτικού το 1850.

Ο καθηγητής Ιστορίας σε άρθρο του προσθέτει ότι είναι αναπόφευκτη μια «προεδρία του Πενς» (σ.σ. αντιπρόεδρος των ΗΠΑ). Σύμφωνα με την εκτίμησή του, ο Τραμπ θα αντιμετωπίσει μομφή ή θα εξωθηθεί σε παραίτηση σε διάστημα εβδομάδων.

Για την ιστορία, κανένας πρόεδρος δεν έχει χάσει το αξίωμά του μετά από μομφή, παρότι κάτι τέτοιο επιχειρήθηκε στην περίπτωση του Κλίντον. Από την άλλη, ο Νίξον παραιτήθηκε πριν αντιμετωπίσει μομφή για το σκάνδαλο του Γουότεργκέιτ.

«Πολλοί επαγγελματίες της εξωτερικής πολιτικής αποδοκιμάζουν την ανάρμοστη συμπεριφορά του Τραμπ και τη γλώσσα του κάθε φορά που μιλά δημοσίως ή δημοσιεύει ένα σχόλιο στο Twitter, καθώς και την αστάθεια και απερισκεψία του», σημειώνει ο Feinman, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση του Τραμπ να πραγματοποιηθεί σύσκεψη ασφαλείας σε δημόσιο χώρο για την εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας, σαν ένα δείγμα «της αποτυχίας του να δράσει με υπευθυνότητα.

Το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έπαιξε ένα κρίσιμο ρόλο στην παραίτηση του Φλιν (σ.σ. πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας) είναι ένα σημάδι ότι ο Πενς υποστηρίζει τον εαυτό του», υπογραμμίζει ο Feinman και προσθέτει ότι ο αντιπρόεδρος συχνά εμφανίζεται να δυσανασχετεί από την απρόσεκτη συμπεριφορά του Τραμπ.



Δολοφονία στη Ζυρίχη!

Τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρός ο τέως επικεφαλής της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Μανώλης Κυπριανίδης, ερευνούν από χθες οι ελβετικές αρχές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας δολοφονήθηκε. Ο Κυπριανίδης είχε διατελέσει πρόεδρος της εταιρείας ΑΓΕΤ Ηρακλής. Πριν την ΑΓΕΤ Ηρακλής, ήταν επικεφαλής της εταιρείας "Κεράνης", καθώς ο ίδιος είχε παντρευτεί τη βασική μέτοχο της εταιρείας, Μαρίνα Φλέγγα. Είχε επίσης στην κατοχή του το ακίνητο του Ωνάση στο Λαγονήσι, όπου είχε φιλοξενηθεί ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Το συγκεκριμένο ακίνητο με τον κήπο των 4 περίπου στρεμμάτων αργότερα πέρασε στην ιδιοκτησία της εξαδέλφης του Ωνάση, Λ. Βοϊβόδα, και αργότερα μεταβιβάστηκε στον Μανώλη Κυπριανίδη ο οποίος ήδη είχε παντρευτεί τη Μαρίνα Φλέγγα, κόρη μεγαλομετόχου της καπνοβιομηχανίας Κεράνη. Μετά τον χωρισμό του με την Μ. Φλέγγα, είχε συνάψει σχέση με την ηθοποιό Μιμή Ντενίση.

ΤΟ... ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

Δεν είδα, ρε τζιμάνια, διάγγελμα του Τσίπρα... εκτός κι αν έγινε, όπως διαδίδουν τα... παπαγαλάκια, αλλά εγώ δεν το είδα...

Παίζει κι αυτό το σενάριο...

Η ΠΛΑΚΑ

Πρώτη φορά είδα κι άκουσα τον Σόιμπλε, που είπε ότι συμφωνεί για τα στοιχεία της Κομισιόν και όχι αυτά του ΔΝΤ, να λέει πως στην Ελλάδα πάνε καλά τα πράγματα!

Μήπως... τρελάθηκε ο Γερμανός; Εκτός κι αν κάνει πλάκα στον... Αδωνη.

Αλλά και ο Γάλλος Μοσκοβισί είπε χθες πως “η Ελλάδα μάς έχει εκπλήξει με τις επιδόσεις της!”

Αυτός σε ποιον κάνει... πλάκα;

Ο... ΦΟΒΟΣ

Ακούγοντας τους... Ευρωπαίους κι όσους απειλούν τον κόσμο με το... Grexit, θυμήθηκα όσους κάποτε φοβέριζαν τους τότε “αστούς” για τη... δραχμή που δήθεν θα τους έπαιρνε η Ενωση Κέντρου του Γ. Παπανδρέου.

Βλέπετε, οι καιροί αλλάζουν, αλλά τα... κόλπα επαναλαμβάνονται...

ΚΑΝΕΙΣ!

Αλήθεια, γιατί δεν άκουσα όλο αυτό το διάστημα μια φωνή που να καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις όποιες απαντήσεις των δανειστών;

Ενας σ’ αυτή τη χώρα δεν αντιδρά στη λήψη νέων μέτρων ή είχαν άλλους λόγους;

Τι μπορεί να περιμένει όμως κανείς από μια χώρα που έχει τους... Μπάμπηδες για αναλυτές;

ΤΙ;

Αλήθεια, θα παραιτηθεί, όπως γράφεται, τον Μάρτη ο Γιούνκερ; Και τι θα γίνει η Ευρώπη χωρίς φωτισμένο ηγέτη;

ΤΕΛΟΣ

Τέλος η εκλογολογία και τα περί Grexit μετά το χθεσινό Eurogroup.

Και ο Κυριάκος (του το είπε και ο Σόιμπλε) θα βρει κάτι άλλο να λέει...

Ο Τσίπρας κέρδισε πολιτικό χρόνο και η ζωή συνεχίζεται...

ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ

Τι... αγάπες είναι αυτές εκεί στο Eurogroup με την 20ή Φεβρουαρίου που ως συνήθως συνεδριάζουν;

Τους... κόλλησε ή τυχαίο είναι;

Πάντως τα κλιμάκια έρχονται εδώ αφού θα φάμε εμείς την λαγάνα...

ΤΟ... ΦΑΣΟΥΛΙ

Καλά, τι φασούλι είναι αυτό που μας ζητούν; Να προνομοθετήσουμε μέτρα για μετά το 2019;

Αυτό είναι συνταγματικό;

(Παρακαλώ τον Κυριάκο να βγει αμέσως και να πει πως δεν τα αναγνωρίζει αν κερδίσει τις εκλογές. Επιτέλους ας κάνει κι αυτός αντάρτικο).

ΤΟ... ΚΕΡΔΟΣ

Τι κερδίσαμε από το χθεσινό Eurogroup;

Δεν ξέρω, γιατί όλα είναι κρυμμένα πίσω από... τις λέξεις...

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Από Σεπτέμβρη “βλέπω” την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση του Ντράγκι. Τι θα κερδίσουμε; Η ΕΚΤ θα αγοράζει τα ελληνικά ομόλογα και θα τα εγγυάται.

Αρα θα είναι ελκυστικά για τους επενδυτές.

ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ

Η μισή κυβέρνηση ήταν χθες στα δελτία ειδήσεων, για να μας λανσάρει την επιτυχία της διαπραγμάτευσης.

Η αντιπολίτευση συσκέπτεται...

Και από σήμερα θα πιάσει στασίδι...

ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια (σε κάθε περιφέρεια) σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Χρήμα θα ρίξουν στην αγορά;

Η ΕΙΔΗΣΗ

Η είδηση θα είναι ο Σαββίδης ν’ αγοράσει τον “Πήγασο”.

Εμπαινε Ιβάν...

Η ΘΗΤΕΙΑ

Την ανανέωση της θητείας του Κλάους Ρέγκλινγκ ως διευθύνοντος συμβούλου του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM, η δεύτερη και τελευταία πενταετής θητεία του Κ. Ρέγκλινγκ θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου 2017.

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Νέα σημαντική ανακάλυψη ετοιμάζεται ν’ ανακοινώσει η NASA.

Στη συνέντευξη, σύμφωνα με την πρόσκληση της NASA, θα κοινοποιηθούν για πρώτη φορά πληροφορίες για μια «ανακάλυψη πέρα από το ηλιακό μας σύστημα».

Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στις 22 Φεβρουαρίου και θα μεταδοθεί live στον ιστότοπο και τον τηλεοπτικό σταθμό της NASA.

Σε αυτήν αναμένεται να παρευρεθούν αστρονόμοι και επιστήμονες από κάθε γωνιά της Γης, ενώ η Nasa θα δεχτεί και ερωτήσεις από το κοινό, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν μέσω Twitter, με το hashtag #AskNasa.