Τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μπασιάκο, αποχαιρέτησαν χθες συγγενείς και φίλοι.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Θήβα βρέθηκαν πολλά στελέχη της ΝΔ, ανάμεσα στους οποίους ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

«Η Ελλάδα, η Βοιωτία, η Βουλή, η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα έναν δικό της άνθρωπο, έναν δικό μας άνθρωπο. Αποχαιρετούμε τον συνάδελφο, τον φίλο, τον συναγωνιστή Βαγγέλη Μπασιάκο.

Γυρίζω αρκετά πίσω στο χρόνο, στην πρώτη μας γνωριμία το 1989, φοιτητής εγώ, νεοκλεγείς βουλευτής ο Βαγγέλης. Μου έκανε εντύπωση πως ένας τόσο νέος στην ηλικία άνθρωπος, με προσόντα και ευκαιρίες να ακολουθήσει το δρόμο του στο ελεύθερο επάγγελμα, είχε αποφασίσει να θέσει τον εαυτό του, τις γνώσεις και τις δυνατότητές του στην υπηρεσία του Έθνους. Και ιδιαίτερα σε μια φορτισμένη πολιτικά περίοδο.

Στον Βαγγέλη δεν έλειπαν οι επιλογές. Όποια καριέρα κι αν είχε διαλέξει να ακολουθήσει - δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό - θα ήταν επιτυχημένος.

Ωστόσο, ο Βαγγέλης διάλεξε την πολιτική. Δεν ήταν ο εύκολος δρόμος. Εκείνος όμως προτίμησε τη δράση στο όνομα των πολιτών για το καλό του συνόλου. Και αυτή την προσωπική επιλογή που έκανε στα νιάτα του, την υπηρέτησε με συνέπεια σε όλη του την ζωή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών την περασμένη Παρασκευή.

Βαρύ το κλίμα και στη Βουλή

Ένα μπουκέτο άσπρες ορχιδέες στη μνήμη του Ευάγγελου Μπασιάκου εναπόθεσε η ΝΔ στο βουλευτικό έδρανο του εκλιπόντος βουλευτή. Στην απώλεια του Ευάγγελου Μπασιάκου αναφέρθηκε και ο προεδρεύων της χθεσινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, Γιώργος Λαμπούλης, ο οποίος εξέφρασε εκ μέρους της Βουλής βαθιά συλλυπητήρια.

Στην πτέρυγα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν έκδηλη η συγκίνηση, ενώ ο Ιάσων Φωτήλας, πριν πάρει τον λόγο να αναπτύξει την επίκαιρη ερώτησή του, εξέφρασε την θλίψη της ΚΟ της ΝΔ και μίλησε για τον «αγαπητό συνάδελφο», που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή.