ΚING KONG

Ήταν αναμενόμενο ότι μετά τη φαινομενική επιτυχία της τριλογίας του ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ οι Χολιγουντιανοί παραγωγοί θα εμπιστεύονταν το σκηνοθέτη Πήτερ Τζάκσον ακόμη κι αν απαιτούσε γυρίσματα στο φεγγάρι!

Ο Τζάκσον δε ζήτησε ακριβώς αυτό, αλλά το μέγεθος της επόμενης ταινίας του, δείχνει την αξιοπιστία που διατηρεί αυτή τη στιγμή στην ανάπτυξη υπέρ-φιλόδοξων σχεδίων στο Χόλιγουντ. Αφού κέρδισε το στοίχημα του ΑΡΧΟΝΤΑ με κοινό και κριτικούς, ο Τζάκσον ξεκίνησε την προ-παραγωγή ενός ακόμη κινηματογραφικού του “απωθημένου”, του διασημότερου ίσως τέρατος που πέρασε ποτέ απ’ τη μεγάλη οθόνη, του King Kong.

Ο γιγάντιος πίθηκος πρωτοεμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία το 1933 στην ομώνυμη ταινία των Μέριαν Κ. Κούπερ και Έρνεστ Μ. Σόντσακ, έπειτα “συμμετείχε” σε δευτεροκλασάτες παραγωγές με το Γκοτζίλα, τον Ταρζάν κ.ο.κ., και το 1976 γνώρισε το πρώτο του αξιόλογο ρημέηκ σε παραγωγή Ντίνο Ντε Λαουρέντις, με πρωταγωνιστές τους Τζέφ Μπρίτζες και Τζέσικα Λανγκ, που όμως υπήρξε παταγώδης εμπορική αποτυχία.

Ο Τζάκσον άρχισε να αναπτύσσει το σχέδιο το 1996 ως συμπαραγωγή των Universal και Miramax, όμως η παράλληλη προετοιμασία δύο ακόμη παρόμοιων ανταγωνιστικών ρημέηκ (MIGHTY JOE YOUNG, GODZILLA) προκάλεσε την αναστολή της παραγωγής. Την ταινία του Τζάκσον υποστηρίζει πλέον μόνη της η Universal και θα είναι το μεγάλο χαρτί του στούντιο για το 2005. Έχει μάλιστα ήδη ανακοινωθεί η 14-12-05 ως ημερομηνία εξόδου στις Η.Π.Α.

Το φιλμ δε θ’ αποτελεί σύγχρονη μεταφορά, αλλά θα εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ’30, όπως το πρωτότυπο. Μέχρι στιγμής, τις μόνες επιβεβαιωμένες συμμετοχές στο καστ αποτελούν οι Έηντριεν Μπρόντι, Ναόμι Γουάτς και Τζακ Μπλακ. Το τεχνικό μέρος έχουν αναλάβει πολλοί συνεργάτες του Τζάκσον από τον ΑΡΧΟΝΤΑ, όπως ο Χάουαρντ Σορ τη μουσικη, ο Γκραντ Μέητζορ το σχεδιασμό της παραγωγής, ενώ η Φράνσις Γουόλς κι η Φιλίπα Μπόιενς συγγράφουν μαζί με το Τζάκσον το σενάριο, καθήκον για το οποίο η τριάδα τιμήθηκε με Όσκαρ στην ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ.