Στα ύψη και χθες η αντιπαράθεση στη Βουλή Τσίπρα - Μητσοτάκη με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση για την εγκληματικότητα που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν οξύτατοι στους χαρακτηρισμούς και τις ατάκες κατά την αντιπαράθεση.

Τσίπρας: Αν έχετε εντιμότητα, καταθέστε πρόταση μομφής

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον αντίπαλο ότι κάνει μυστικές συναντήσεις στο Βερολίνο πίσω από κλειστές πόρτες και τον ταύτισε με τις ακραίες φωνές των εταίρων.

«Ψάχνετε με αγωνία να βρείτε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν πάει καλά η οικονομία», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ και τον κάλεσε να απαντήσει για το «ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα μέτρα».

«Στον κ. Σόιμπλε είχατε 75 λεπτά για να παρουσιάσετε το σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Σε εμάς δεν έχετε ούτε 5 λεπτά για να μας την παρουσιάσετε αυτή την πρόταση αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι προκαλώντας την ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Μητσοτάκης: Είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής, λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη χώρα και η κατάσταση έχει ξεφύγει με δική σας ευθύνη», ενώ ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν είναι πρωθυπουργός ή προβοκάτορας.

«Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μας: Εγώ μιλάω την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «βάλει τη χώρα σε ένα επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι» και πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει πριν από έναν χρόνο. «Εσείς φέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.