
Το πιο μεγάλο αποκριάτικο street party πραγματοποιεί η ιστορική ομάδα του Καστρινού Καρναβαλιού «Ουτοπικοί Σοκολατοποιοί» αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.
Αμέσως μετά τη μεγάλη παρέλαση των ομάδων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, το απόγευμα του Σαββάτου γίνεται ονειρικό, σε ένα ξεχωριστό σκηνικό που στήνουν η Ουτοπία και οι Ουτοπικοί Σοκολατοποιοί στον πεζόδρομο της οδού Χάνδακος.
Με παρακαταθήκη την ιστορία τους, Ουτοπία και Ουτοπικοί Σοκολατοποιοί παρεμβαίνουν για μία ακόμα φορά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, δίνοντας το δικό τους στίγμα προσφοράς, χαράς και διασκέδασης. Υπενθυμίζεται ότι η Ουτοπία συμβάλλει στον πολιτισμό της πόλης για περισσότερα από 10 χρόνια, αφού φέτος είναι η 12η συνεχόμενη χρονιά που δίνει δυναμικό “παρών” σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ήταν 12 χρόνια πριν, όταν για πρώτη φορά η Ουτοπία γιορτάζοντας την πεζοδρόμηση της οδού Χάνδακος έφτιαξε το πρώτο μεγάλο σοκολατένιο σκηνικό και δημιούργησε τη Γιορτή Σοκολάτας, που πλέον αποτελεί θεσμό για μικρούς και μεγάλους. Στις Γιορτές Σοκολάτας ήρθαν να προστεθούν οι καλοκαιρινές γιορτές μπίρας, πάντα με την υποστήριξη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, εδώ και τρία χρόνια η Ουτοπία πραγματοποιεί τις εκδηλώσεις «Παράθυρο στον Πολιτισμό» με πολιτιστικά δρώμενα, εκθέσεις, συναυλίες και γιορτές καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η Ουτοπία δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε από το Καστρινό Καρναβάλι, καθώς είχε στόχο να συμβάλει σε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του πολιτισμού της πόλης. Για το λόγο αυτό έφτιαξε μια ανεξάρτητη και αυτόνομη πολιτισμική ομάδα που ονόμασε «Ουτοπικοί Σοκολατοποιοί» οι οποίοι έδωσαν βροντερό “παρών” σε όλες τις εκδηλώσεις του Καστρινού Καρναβαλιού πριν από 7 χρόνια και συνεχίζουν να δίνουν το δικό τους στίγμα.

Ήταν μάλιστα οι «Ουτοπικοί Σοκολατοποιοί» η ομάδα που παρέδωσε τα δώρα του Δήμου Ηρακλείου στο Δήμο Ρεθύμνου, στην πρώτη παρέλαση του Καστρινού Καρναβαλιού στο Ρέθυμνο, ως ένδειξη τιμής και συναδέλφωσης. Εφτά χρόνια μετά, οι Ουτοπικοί Σοκολατοποιοί πραγματοποιούν ένα ακόμα μεγάλο party με σύνθημα «Ποιο Rio De Janeiro; Ουτοπία!» και υποστηρικτή την Amstel. Ήχοι Latin, Disco και Zumba δίνουν ρυθμό σε μικρούς και μεγάλους σε ένα απολαυστικό πάρτυ, από το οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Στο μεγάλο πάρτι συμμετέχουν τα μέλη της ομάδας Ουτοπικοί Σοκολατοποιοί, ο Zumba Fitness Instuctor David Rodrigez με την ομάδα του, η καρναβαλική και χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη, η εθελοντική Ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί», η χορευτική ομάδα «Tango Salsa Heraklion» και η ομάδα κυνηγιού κρυμμένου θησαυρού «Κου-Κου Ρου-Κου».

