Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και μια κοπέλα 16 ετών συνέλαβαν οι αρχές της Γαλλίας, εξαρθρώνοντας έτσι τρομοκρατικό πυρήνα που σχεδίαζε επίθεση μέσα στο γαλλικό έδαφος. Η εξάρθρωση έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την τελευταία επίθεση με ματσέτα στο Λούβρο, που σκόρπισε τον τρόμο και πάλι στη γαλλική πρωτεύουσα. Οι συλλήψεις έγιναν στο Μονπελιέ. Οι συλληφθέντες, ηλικίας 16, 20,26 και 33 ετών, συνελήφθησαν αφού προμηθεύτηκαν ακετόνη, η οποία θα μπορούσε να χρησιμεύσει στην κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού.
Η 16χρονη είχε ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σε ένα βίντεο, γνωστοποίησαν πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα.
Το κορίτσι είχε αναρτήσει αυτό το βίντεο την 8η Φεβρουαρίου στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, διευκρίνισαν αυτές οι πηγές. Σύμφωνα με το Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Μπρουνό Λε Ρου, που ανακοίνωσε ο ίδιος την εξάρθρωση, η 16χρονη εντοπίσθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έχει διατυπώσει την επιθυμία να φύγει για τη συροϊρακινή ζώνη ή να επιτεθεί στη Γαλλία. «Ένας από τους μέντορές της παρακολουθείτο από την Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφαλείας», τις γαλλικές υπηρεσίες Πληροφοριών, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας αυτός είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να ανατιναχθεί.
Κατά τις έρευνες οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ποσότητα TATP, αυτοσχέδιας ισχυρής εκρηκτικής ύλης, που προτιμούν οι τζιχανιστικοί κύκλοι, καθώς και υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών: ακετόνη, οξυζενέ, σύριγγες και γάντια προστασίας.
Οι αρχές, οι οποίες μέχρι πρόσφατα υποβάθμιζαν τη σημασία των νεαρών γυναικών, σήμερα τις θεωρούν εν δυνάμει επικίνδυνες όσο και τους άνδρες, κυρίως μετά τη σύλληψη τον Σεπτέμβριο 2016 στην περιοχή του Παρισιού μίας ομάδας γυναικών μετά την ανακάλυψη φιαλών υγραερίου σε αυτοκίνητο.

