
Νέα παράταση δίνει ο Δήμος Ηρακλείου στην κατάθεση αιτήσεων που μπορούν να κάνουν συμπολίτες μας προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα της δωρεάν παροχής νερού, αν βρίσκονται αντιμέτωποι με οξύτατα οικονομικά προβλήματα. Ειδικότερα παρατείνεται μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου η προθεσμία για τις αιτήσεις ένταξης στο ειδικό μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΗ προκειμένου να καλύψει 1000 άπορους καταναλωτές.
Η παράταση στην παραλαβή των αιτήσεων αποφασίστηκε μετά το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των πολιτών, αφού οι αιτήσεις που έχουν μέχρι σήμερα κατατεθεί είναι λιγότερες από 200! Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε χθες να δοθεί και νέα παράταση με σκοπό να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι ώστε να καταθέσουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους. Ενδεικτικά κριτήρια επιλογής των δικαιούχων σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου είναι οι πολίτες να είναι άποροι, να αδυνατούν δηλαδή να παράσχουν στην οικογένεια τους τα απαραίτητα για στοιχειώδη διαβίωση.
Επίσης βασική προϋπόθεση που τίθεται είναι οι αιτούντες να είναι δημότες του Δήμου Ηρακλείου. Τελευταία προϋπόθεση είναι το υδρόμετρο της κατοικίας να ανήκει στον αιτούντα ή σε μέλος της οικογένειάς του που συγκατοικεί, συγγενή μέχρι πρώτου βαθμού. Οι δημότες μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου (στο κτίριο της Λότζια) συνυποβάλλοντας και τα αναγκαία δικαιολογητικά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Ευαγγελία Μιχελινάκη στο τηλέφωνο: 2813-409151.
Όπως διαβεβαιώνουν εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, ο στόχος είναι να γίνει μια σωστή αξιολόγηση, ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας. Για την ακρίβεια, υπάρχουν ήδη τα στοιχεία της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου από τα οποία προκύπτει ο αριθμός των άπορων συμπολιτών μας, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα εξυπηρετηθούν εφόσον καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Αντίστοιχα υπάρχουν τα στοιχεία των συμπολιτών μας που ζητούν τη στήριξη των κοινωνικών παντοπολείων και άλλων κοινωνικών παροχών, οι οποίοι θα τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα.
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η διαδικασία να κινηθεί τάχιστα, αφού, όπως έχει ανακοινωθεί, η ευεργετική ρύθμιση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1-1-17, άρα πρέπει να αναδειχτούν οι δικαιούχοι άμεσα, πριν την έκδοση των επόμενων λογαριασμών της ΔΕΥΑΗ. Σύμφωνα με το ειδικό τιμολόγιο, τα πρώτα 25 μ3 κατανάλωσης ανά τρίμηνο θα χρεώνονται με 4 λεπτά ανά μ3 χωρίς χρέωση συντήρησης. Η τελική χρέωση των 25 μ3 ανά τρίμηνο για κατοικία θα ανέρχεται σε 1 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Εφόσον η κατανάλωση υπερβεί τα 25 μ3 η χρέωση των πέρα των 25μ3 θα ακολουθεί τις ισχύουσες κλίμακες μειωμένες κατά 50%.

