-Να μην επιχειρήσει να μετατρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο σε φορολογικό παράδεισο σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επιχειρήσεις έπειτα από την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί τη Μεγάλη Βρετανία ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
-Οι γερμανικές αρχές ερευνούν από χθες το πρωί κατοικίες υπόπτων για ακροδεξιά τρομοκρατική δράση. Συμμετέχουν τουλάχιστον 200 αστυνομικοί από επτά ομόσπονδα κρατίδια.
-Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 43 τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες, η οποία είχε στόχο ξενοδοχείο στο κέντρο του Μογκαντίσου και την οποία ακολούθησε επίθεση ένοπλων, μελών της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ.
-Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας την ημερομηνία του δημοψηφίσματος για την επικύρωση των συνταγματικών αλλαγών και από τον τουρκικό λαό, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ.
-Δραματικά ανεβαίνει ο απολογισμός από το ξενοδοχείο Rigopiano στο Αμπρούτσο της Ιταλίας, καθώς τα συνεργεία ανασύρουν περισσότερες σορούς από το κτίριο που θάφτηκε στο χιόνι μετά τους σεισμούς: Οι νεκροί πλέον έχουν φτάσει τους 24 ενώ αγνοούνται άλλα πέντε άτομα.
- Με τη σιγουριά που του εμπνέει η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου αφήνει επιδεικτικά πίσω του τους περιορισμούς της πρώην αμερικανικής κυβέρνησης -λίγες μέρες μετά την οικονομική βοήθεια 221 εκατ. δολαρίων προς τους Παλαιστινίους, την οποία αποδέσμευσε ο Μπαράκ Ομπάμα προτού παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.
-Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μαντόνα υπέβαλε χθες αίτημα για την υιοθεσία δύο παιδιών σε δικαστήριο του Μαλάουι, απ' όπου έχει ήδη υιοθετήσει ένα αγοράκι το 2006 κι ένα κοριτσάκι το 2009, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
-Θύματα συντονισμένης επίθεσης με κακόβουλο λογισμικό έπεσαν πριν λίγες ημέρες οι δημόσιες βιβλιοθήκες στην πόλη Σεντ Λούις, στο Μιζούρι των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αρχίσει σιγά- σιγά να ανακτούν τον έλεγχο των συστημάτων τους.
- Μια αναφορά στο μυθιστόρημα "1984" που χρησιμοποίησε άθελά της μια σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε στα ύψη τις πωλήσεις του βιβλίου του Τζορτζ Όργουελ που σήμερα βρέθηκε στην πρώτη θέση της αντίστοιχης λίστας του ιστοτόπου Amazon στις ΗΠΑ.

