Ο Γιούχτας και ο Αλμυρός συμπλήρωσαν το παζλ της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΗ με τις χθεσινές τους προκρίσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ και του ΟΦΑ αντίστοιχα. Οι Αρχανιώτες επιβλήθηκαν σχετικά εύκολα με 2-0, αλλά το ματς της χρονιάς έγινε στο Θραψανό, όπου ο ΟΦΑ προηγήθηκε με 3-1 για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση ο Αλμυρός (3-3) κι εκεί να επικρατήσει με 5-4!

Υπενθυμίζουμε ότι από την προηγούμενη Τετάρτη είχαν προκριθεί ο Ηρόδοτος και ο Ζαρός. Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:

Απ’ τα 11 βήματα ο Γιούχτας

Δυνατό παιχνίδι έγινε στις Αρχάνες όπου με δύο εύστοχα πέναλτι, ο Γιούχτας «καθάρισε» τον ΠΑΟΚ και πέρασε στα ημιτελικά. Το ματς είχε περίσσιο πάθος όπως μαρτυρούν και οι τρεις συνολικά αποβολές.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 38’ με το πέναλτι του Καστελλιανάκη, το οποίο κέρδισε η ομάδα του μετά από χέρι του Μακρυμανωλάκη. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει εκμεταλλευόμενος την αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Καστελλιανάκη στο 65’. Αντ’ αυτού δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 79’ και πάλι από το σημείο του πέναλτι, με εκτελεστή αυτή τη φορά τον Φουκαράκη. Στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε ο Μακρυμανωλάκης από τον διαιτητή Φουκάκη, ο οποίος στις καθυστερήσεις του αγώνα απέβαλε και τον Κοτζαδάκη του ΠΑΟΚ.

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Μυλωνάκης, Κουκάκης (88’′ Μηλιαράκης), Παχάκης, Ρωμανάκης, Νικηφόρος, Φουκαράκης, Κασσωτάκης, Καστελλιανάκης, Νοκάι, Μπέρκης (75’′ Κονιδάκης), Χρηστάκης (65’′ Χαρμπής).

ΠΑΟΚ: Κουρουπάκης, Κοκολοδημητράκης, Χαλκιαδάκης, Μακρυμανωλάκης, Διγενής, Καρπούζης, Σούρσος (55’′ λ.τ. Πρικάκης), Κοτζαδάκης, Νικάκης (62’′ Μεταξάκης), Σέου (85’′ Γωνιανάκης), Φουκαράκης.

Θρίλερ στο Θραψανό

Το θρίλερ της σεζόν διαδραματίστηκε χθες στο Θραψανό όπου γι’ ακόμα μια φορά φέτος ο Αλμυρός έμεινε ζωντανός στον θεσμό του Κυπέλλου. Ο ΟΦΑ κρατούσε στα χέρια του την πρόκριση μέχρι και 10 λεπτά πριν από το φινάλε, καθώς είχε το προβάδισμα με 3-1, όμως η «εφτάψυχη» ομάδα του Γαζίου με πρωταγωνιστές τον Ηρακλή Απλαδά στην κανονική διάρκεια και τον Ανδρέα Στρατήγη στην παράταση, «δραπέτευσε» με τη νίκη 5-4 και τη μεγάλη πρόκριση στους «4». Μόλις στο 13’ ο Αλμυρός έχασε πέναλτι με τον Ανδρεαδάκη, αλλά στο 18’ ο Μπιλτσάρι «έγραψε» το 0-1. Πριν τελειώσει, όμως, το ημίχρονο, ο ΟΦΑ έκανε την ανατροπή με τα τέρματα των Μουρτζάκη (30’) και Σταυρακάκη (44’). Στην επανάληψη ο Λουλάκης έκανε με πέναλτι το 3-1 (67’) για να «μιλήσει» ο Η. Απλαδάς με δύο γκολ στο 81’ και το 82’ που έστειλαν το ματς στην παράταση (3-3). Εκεί ο ΟΦΑ ξαναπήρε το προβάδισμα (4-3) με τον Μουρτζάκη αλλά στο δεύτερο 15λεπτο ο Α. Στρατήγης με δύο γκολ έκανε την ολική ανατροπή. Διαιτητής ήταν ο Μουρτζάκης.

ΟΦΑ: Ασκιανάκης, Κεκιλιάδης (70’ Δαγκωνάκης), Μουρτζάκης, Μαζιτζής (107’ Χαραλάμπης), Τερζίδης, Βιτσαράς, Φρόκου, Λουλάκης, Σταυρακάκης, Αλεξάκης, Γαβριλάκης (50’ Σφακιανάκης).

ΑΛΜΥΡΟΣ: Μαργαρίτης, Απλαδάς Τ., Παπουτσάκης (60’ Ντελία), Ξημεράκης, Μπιλτσάρι, Ντάνιελ, Μπελιμπασάκης, Στρατήγης Α., Στρατήγης Π., Ανδρεαδάκης (70’ Συντιχάκης), Καλομοίρης Χ. (55’ Απλαδάς Η.).