Στα έμπειρα χέρια του Σούλη Παπαδόπουλου εναποθέτει ο Εργοτέλης τις τελευταίες του ελπίδες για να υλοποιήσει τον στόχο της άμεσης επιστροφής στις εθνικές κατηγορίες. Ο 50χρονος τεχνικός αποτέλεσε τον εκλεκτό του Γιώργου Βρέντζου και από σήμερα πιάνει δουλειά, αναλαμβάνοντας για δεύτερη φορά κρητική ομάδα μετά τον ΑΟΧ.

Ο Παπαδόπουλος κέρδισε στο νήμα τον Γιάννη Ταουσιάνη και τον Κώστα Ψυρόπουλο (πέρσι στον Φωστήρα), την τριάδα δηλαδή που ξεχώρισε ο ισχυρός άνδρας της τοπικής ομάδας μέσα από μια πλειάδα προπονητών. Ο κ. Βρέντζος ήθελε εξ αρχής να δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον Αλέκο Βοσνιάδη, ο οποίος όμως είχε ως προτεραιότητα να δουλέψει στη Β’ Εθνική. Εξετάστηκαν επίσης οι περιπτώσεις των Κώστα Ανυφαντάκη, Θανάση Κολιτσιδάκη, Νίκου Παντέλη, Γιώργου Βαζάκα, καθώς και του Σίνισα Γκόγκιτς οι οποίες δεν προχώρησαν.

Με τον χρόνο να πιέζει ο πρόεδρος του Εργοτέλη έκανε χθες τα καθοριστικά ραντεβού στην Αθήνα με τους Παπαδόπουλο, Ψυρόπουλο, έχοντας μιλήσει νωρίτερα και με τον Γιάννη Ταουσιάνη για να καταλήξει στον πρώτο που έχει μείνει 13 μήνες χωρίς δουλειά (τελευταία του ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός Β. τον Δεκέμβριο του 2015).

Ο Σούλης Παπαδόπουλος μπορεί να μην έχει δουλέψει ποτέ στη Γ’ Εθνική, θεωρείται ωστόσο ως ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών και είναι άριστος γνώστης του αθηναϊκού και του πειραιώτικου ποδοσφαίρου. Ο Εργοτέλης είναι η 16η ομάδα στην πλούσια προπονητική του καριέρα που ξεκίνησε το 1999 από τον πάγκο της Προοδευτικής, η οποία ήταν η μοναδική ομάδα που υπηρέτησε ως παίκτης (1987-1999). Ακολούθησαν κατά σειρά ο Απόλλων Λεμεσού, ο Πανηλειακός, ο Βύζας, ο Πιερικός, το Αιγάλεω, ο Διαγόρας, η Βέροια, ο Ηρακλής, η Δόξα Δράμας, ο Άρης, ο Α.Ο Χανιά, η Λάρισα, η Λαμία και ο Ολυμπιακός Β. Σε μερικές από αυτές τις ομάδες έχει δύο και τρεις θητείες…

«Είναι μεγάλη μου τιμή που έρχομαι στην ιστορική ομάδα του Εργοτέλη, η οποία ήταν πολλά χρόνια στη Super League. Είναι κρίμα για τον Σύλλογο να ταλαιπωρείται στην Γ’ Εθνική, καθώς με την οργάνωση που έχει και τη διαρκή προσπάθεια του κ. Βρέντζου που παρέχει τα πάντα σε προπονητές, παίκτες και στελέχη, φαίνεται ότι ο Εργοτέλης δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Βρισκόμαστε δίκαια πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας διότι τελικά όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ιστορικές ομάδες όπως η Προοδευτική, ο Ιωνικός και ο Εθνικός, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου που έχουν τη δική τους ιστορία και κάνουν μια πολύ καλή πορεία φέτος όπως ο Άγιος Ιερόθεος, ο ΠΟΑ και ο Ερμής Ζ. Μου αρέσουν όμως τα δύσκολα γι’ αυτό αποφάσισα να έρθω στην ομάδα. Ακόμη ένας λόγος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου ήταν η επαφή μου με τον κ. Βρέντζο, ο οποίος έδειξε ότι πιστεύει σε εμένα, κάτι που με τιμά ιδιαίτερα.

Πρώτη φορά θα δουλέψω στη Γ’ Εθνική, αλλά με την οργάνωση που διαθέτει ο Εργοτέλης, καθώς και με τη στήριξη του κόσμου, θα βάλουμε τα δυνατά μας όλοι μαζί για να επαναφέρουμε τον Εργοτέλη εκεί που αρμόζει η ιστορία του», δήλωσε ο νέος προπονητής του Εργοτέλη που θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ερμή Ζ.

Μετά τη διευθέτηση του θέματος του προπονητή, θα προχωρήσουν γρήγορα και οι τελευταίες μεταγραφικές υποθέσεις με δύο έως τρεις κινήσεις που θα ισχυροποιήσουν το ρόστερ.

• Ο Αθηναίος Αντωνίου θα σφυρίξει το ματς του Εργοτέλη με τον Ερμή. Βοηθοί του θα είναι οι Χανιώτες Συνιοράκης- Πετεινάτος. Στο ΠΟΑ- Εθνικός ορίστηκε ο Κυρίτσης (Δωδ/νήσου) με βοηθούς τους Κοκμοτό – Βυζιργιαννάκη από το Ρέθυμνο.

• Παρελθόν αποτελεί για τον Εργοτέλη ο Γιάννης Τάτσης μέχρι πρότινος συνεργάτης του Νίκου Ουσταμπασίδη