-Ποινές φυλάκισης 142 και 83 ετών αντίστοιχα ζητά ο εισαγγελέας για τους συμπροέδρους του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της Τουρκίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουσκεκντάγ. Οι δύο πολιτικοί κατηγορούνται για την πολιτική τους δράση και για συνεργασία με τους κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ.

-Αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας της Νιγηρίαβομβάρδισε κατά λάθος το στρατόπεδο προσφύγων στο Borno στη βορειοανατολική Νιγηρία, σκοτώνοντας πάνω από 100 ανθρώπους πιστεύοντας ότι είναι εξτρεμιστές της Μπόκο Χαράμ.

-Τη μετάβασή του στις ΗΠΑ με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει ο αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του μεγαλύτερου της αυστριακής αντιπολίτευσης, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

-Πνοή στο εμβληματικότερο μνημείο του Παρισιού θα δώσει η απόφαση της δημάρχου Αν Ινταλγκό για την ανακαίνιση του Πύργου του Άιφελ, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, τους οποίους διεκδικούν κι άλλες πόλεις, όπως το Λος Άντζελες και η Βουδαπέστη.

-Μια "περίεργη" ομολογία έρχεται από τον Esteban Santiago, τον άνθρωπο που σκότωσε εν ψυχρώ πέντε ανθρώπους στο αεροδρόμιο της Φλόριντα . Ο Esteban Santiago, δήλωσε στο FBI πως έκανε την επίθεση εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους!

-«Κανείς δεν θα βγει νικητής από έναν εμπορικό πόλεμο» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, απευθυνόμενος προφανώς στον επερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που υπόσχεται να εγείρει τελωνειακούς φραγμούς κατά των κινεζικών εξαγωγών.

-Το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία έχει αφήσει 300.000 κατοίκους στην περιφέρεια Αμπρούτσο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

-Επίθεση από έναν νεαρό δέχτηκε χθες ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μάνουελ Βαλς, ο οποίος βρισκόταν σε περιοδεία στη Βρετάνη.

-Το μικρότερο αυτοαποκαλούμενο κράτος στον κόσμο, το Πριγκιπάτο της Sealan,d έχει δεχτεί «χιλιάδες» αιτήσεις για υπηκοότητα μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ και την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα στη Βρετανία.