Με τις μισές σχεδόν αίθουσες του μουσείου κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού και με την απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων λειτουργεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι του μουσείου πραγματοποιούν σήμερα στις 11 το πρωί συνάντηση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωση του ΕΚΗ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εξυπηρετούν με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία τα όποια συνίστανται στην ημερήσια και νυχτερινή φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων στην προστασία από κλοπές, βανδαλισμούς κ.α.

Επίσης πραγματοποιούν περιπολίες στην εξωτερική περίμετρο επισκέψιμων και μη χώρων των μουσείων, ελέγχοντας τους αφύλαχτους χώρους για την πρόληψη λαθρανασκαφών και την πάταξη του φαινομένου αρχαιοκαπηλίας. Επιπροσθέτως συνεπικουρούν στη μεταφορά αρχαίων αντικειμένων, στη διενέργεια ανασκαφών και παρέχουν την εξυπηρέτηση και την πληροφόρηση των επισκεπτών, την πώληση εισιτηρίων καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Καλούμε την κυβέρνηση να προστατέψει το προϊόν του τουρισμού της Κρήτης καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά της, αποκαθιστώντας το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, η αναγκαιότητα του οποίου είναι καταφανής από το γεγονός ότι ήδη υπήρξε πρόσληψη εργαζομένων με τρίμηνες συμβάσεις, χωρίς να επιλύουν ουσιαστικά όμως το πρόβλημα. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ομηρεία των εργαζομένων που κατά καιρούς έχουν συνάψει συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Πάγια θέση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου είναι μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψει την πλούσια πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά του νησιού μας» .