Καταχειροκροτούμενος, από ένα ενθουσιώδες πλήθος 18.000 ανθρώπων, ο Μπαράκ Ομπάμα αποχαιρέτησε τους Αμερικανούς από το Σικάγο ,την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ως Γερουσιαστής την πορεία του προς την προεδρία των ΗΠΑ,σε μία έντονα φορτισμένη ομιλία, για τα πεπραγμένα αλλά και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Το «αντίο» του είχε από όλα. Αποτίμηση των δύο θητειών του, παραλείψεις, χαμόγελα, ευχαριστίες, συγκίνηση.

«Συμπατριώτες μου, είτε συμφωνήσαμε είτε διαφωνήσαμε, οι συζητήσεις μου μαζί σας με κράτησαν ειλικρινή, με ενέπνευσαν και κάθε μέρα μάθαινα από εσάς. Με κάνατε καλύτερο πρόεδρο και καλύτερο άνθρωπο», είπε ενώ το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί τον αποθέωνε με κάθε ευκαιρία.

«Malia και Sasha, υπό δύσκολες συνθήκες, καταφέρατε να γίνεται δύο εκπληκτικές νεαρές γυναίκες. Είστε έξυπνες και όμορφες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είστε ευγενικές και σκεπτόμενες, γεμάτες πάθος. Από όλα όσα έχω καταφέρει στη ζωή μου, πιο περήφανος από όλα είμαι για το γεγονός ότι είμαι ο μπαμπάς σας», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σύμφωνα με το CNNi, και η κάμερα έδειξε τη Μισέλ να αγκαλιάζει την Malia.

Στις κερκίδες βρισκόταν η Μισέλ Ομπάμα, που δεν λείπει – σχεδόν ποτέ – από το πλευρό του και η Malia. Έλειπε όμως η μικρή του κόρη, Sasha.

Η 15χρονη όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, δεν παρέστη καθώς το πρωί είχε μία εξέταση στο σχολείο όπου φοιτεί.

Ο απερχόμενος πρόεδρος φανερά συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε τη σύζυγό του, διότι βρέθηκε σε μία θέση που, όπως είπε, δεν την επέλεξε. «Όλα αυτά τα χρόνια ήσουν σύντροφος, σύμβουλος, μητέρα των παιδιών μου… Εσύ έκανες τον Λευκό Οίκο μια ανοιχτή πόρτα για τον κόσμο» είπε απευθυνόμενος στη Μισέλ Ομπάμα.

Θύμισε τις επιτυχίες της διακυβέρνησής του, και έστειλε μήνυμα στον διάδοχό του, απορρίπτοντας τις διακρίσεις κατά των μουσουλμάνων και του απομονωτισμού, εκφράζοντας την πίστη του στην αμερικανική δημοκρατία.

Μαντόνα: Αντίο κύριε Πρόεδρε!

“Δεν θα υπάρξει άλλος σαν εσένα! Μπάρακ Ομπάμα είσαι ένας βασιλιάς ανάμεσα στους ανθρώπους”.

Με αυτή τη φράση αποχαιρέτησε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram η Μαντόνα τον Ομπάμα, επισυνάπτοντας μια φωτογραφία της με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.