Απίστευτη ταλαιπωρία πέρασε η αποστολή του ΟΦΗ στην προσπάθεια της να “πετάξει” για την Ξάνθη, κάτι που τελικά δεν στάθηκε δυνατόν με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο Ηράκλειο. H φωτογραφία η οποία δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, που δείχνει τους παίκτες του ΟΦΗ να… κοιμούνται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, περιμένοντας την πτήση που δεν έγινε ποτέ, περιγράφει τον... τραγέλαφο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η οδύσσεια του ΟΦΗ ξεκίνησε την Τρίτη το μεσημέρι (3μμ) που αναχώρησε από το Ηράκλειο για την Αθήνα. Μέχρι εκεί όλα καλά. Στη συνέχεια όμως άρχισαν τα προβλήματα αφού από εκεί επρόκειτο να πετάξει στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας για τη Χρυσούπολη Καβάλας και από εκεί μετά οδικώς να μεταβεί στην Ξάνθη.

Η πτήση για την Καβάλα ματαιώθηκε λόγω της κακοκαιρίας και ο

ΟΦΗ σε συνεννόηση με την αεροπορική εταιρεία έψαξε την επιλογή να ταξιδέψει αργά το βράδυ για την Αλεξανδρούπολη, αλλά και αυτή η πτήση ματαιώθηκε.

Η επόμενη επιλογή ήταν η πτήση της Τετάρτης (11/1) στις 7 το πρωί για την Αλεξανδρούπολη. Η αποστολή του ΟΦΗ αποσύρθηκε σε ξενοδοχείο την Τρίτη αργά το βράδυ και οι παίκτες του ΟΦΗ ξύπνησαν στις 4 τα χαράματα για να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο, ώστε να ταξιδέψουν. Στις 7 το πρωί επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο, αλλά μετά από λίγο τους ζητήθηκε να κατέβουν, καθώς και αυτή η πτήση ματαιώθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών!

Άλλη επιλογή για να βρίσκονται έγκαιρα στο γήπεδο για να διεξαχθεί το παιχνίδι δεν υπήρχε, και αμέσως άρχισε η προσπάθεια για για την επιστροφή της ομάδας στο Ηράκλειο, όμως ούτε αυτό ήταν εύκολο, αφού δεν υπήρχαν εισιτήρια. Τελικά μετά από προσπάθεια, βρέθηκε η λύση, ώστε η αποστολή να επιστρέψει στη βάση της, σε… τρεις δόσεις και διαφορετικές πτήσεις! Όλα αυτά εξιστορούνται και στην επιστολή την οποία απέστειλε ο ΟΦΗ χθες στην ΕΠΟ για να δικαιολογήσει την αδυναμία του να ταξιδέψει για την Ξάνθη.

Ο ΟΦΗ έλαβε όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τις αεροπορικές εταιρείες, για την αδυναμία να μεταβεί στον προορισμό του και θα τα προσκομίσει στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου το παιχνίδι με την Ξάνθη να οριστεί σε νέα ημερομηνία.

Τι λέει η ΕΠΟ

Στον κανονισμό που αναφέρει ότι η διοργανώτρια αρχή δεν μπορεί να αναβάλει αγώνες, κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών πριν από την σέντρα τους πάτησε η ΕΠΟ για να μην προχωρήσει στην αναβολή των αγώνων Ξάνθη-ΟΦΗ και Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα. "Για τα εθνικά πρωταθλήματα, το Κύπελλο και τα πρωταθλήματα υποδομής των Π.Α.Ε. η αναβολή επιτρέπεται 24 ώρες τουλάχιστον πριν τη διεξαγωγή του αγώνα", σημειώνεται στο άρθρο 10, παράγραφος 4 του ΚΑΠ.

ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ δεν μπόρεσαν, να ταξιδέψουν, αλλά η ΕΠΟ δεν ανέβαλε τα παιχνίδια, αφού είναι εντός του 24ώρου, το φύλλο αγώνα συντάχθηκε κανονικά και για την τύχη τους θα αποφασίσει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ που θα ορίσει νέα ημερομηνία (πιθανότατα το διήμερο 24-25/1). Από τον ΟΦΗ έγιναν προσπάθειες, ωστόσο το θέμα κόλλησε στην αρνητική στάση της Ξάνθης, η οποία ήθελε να γίνει πάση θυσία το ματς παρότι την ώρα του αγώνα υπήρχε έντονη χιονόπτωση και το γήπεδο είχε σκεπαστεί από χιόνι.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια παράγραφο σημειώνεται ότι: "Δεν επιτρέπεται καταρχάς στη διοργανώτρια Αρχή η αναβολή αγώνα λόγω ακαταλληλότητας γηπέδου. Σε εξαιρετικές όμως, περιπτώσεις, επιτρέπεται η αναβολή του λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή λόγω ανωτέρας βίας". Επειδή όμως, δεν διευκρινίζεται αν η αναβολή μπορεί να αποφασιστεί πριν ή κατά την διάρκεια του 24ωρου, υπάρχει νομικό κενό και τα χέρια της ΕΠΟ είναι δεμένα.