
Στις επάλξεις για τα σημαντικά εξ αναβολής παιχνίδια που έχουν να δώσουν αύριο παραμένουν το “Ηράκλειο” και ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Γιάννη Βισκαδουράκη αναχωρεί σήμερα για τη Θεσσαλονίκη όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τους Μαχητές Δόξας Πεύκων στο ντέρμπι ουραγών της Α2 ενώ ανάλογος χαρακτηρισμός μπορεί να αποδοθεί και στην αναμέτρηση του Εργοτέλη με τον Ιωνικό Ν. για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Στο “Ηράκλειο” η κατάσταση είναι απελπιστική σε ότι έχει να κάνει με τις απώλειες, καθώς σχεδόν όλες οι προπονήσεις μέσα στο νέο έτος έγιναν με μόλις 7 παίκτες.
Την αποστολή στη Θεσσαλονίκη σίγουρα δε θα ακολουθήσει ο Τσερκιτζόγλου ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η παρουσία του Κουπίδη. Προβλήματα επίσης αντιμετωπίζουν οι Πάλλης, Πετράκης.
“Δυστυχώς σε μία κρίσιμη καμπή της χρονιάς αντιμετωπίζουμε πολλά και σοβαρά προβλήματα.
Πρέπει όμως να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας για το ματς με τους Μαχητές που είναι μια ομάδα με τους ίδιους στόχους”, τόνισε ο τεχνικός του “Ηράκλειο” που έτσι όπως πάνε τα πράγματα πολύ δύσκολα θα προχωρήσει σε κάποια αλλαγή στο ρόστερ του.
Στο στρατόπεδο του Εργοτέλη ξεχάστηκε ήδη η ήττα από το Περιστέρι που συνοδεύτηκε από μέτρια εμφάνιση και το μυαλό βρίσκεται ήδη στο αυριανό παιχνίδι με τον Ιωνικό Ν. που θα γίνει στο κλειστό του Λίντο (5μμ). Η ομάδα του Γιώργου Μακράκη κοντέυει να συμπληρώσει τρεις μήνες από την τελευταία της νίκη στο πρωτάθλημα και δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κάποιος, ότι αύριο παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά, έστω κι αν ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Στο μεταξύ, η ΕΟΚ όρισε για αύριο τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής και της 11ης της Γ’ που δεν έγιναν την περασμένη Κυριακή εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Σε παιχνίδι για τη 10η αγωνιστική της ΕΚΑΣΚ, το Δειλινό κέρδισε χθες στο κλειστό του ΒΑΚ τους Νέους του “Ηράκλειο” με 78-70.
Τα 10λεπτα:16-22, 37-43, 51-56,70-78.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Βισκαδουράκης): Γεωργόπουλος 9(3), Γουμενάκης 7, Μαρνελάκης 11(2), Καλομοίρης 4, Πετράκης 25(5), Μαραγκουδάκης 14.
ΔΕΙΛΙΝΟ (Γωνιωτάκης): Αντωνογιαννάκης 8, Καμπιτάκης 17(4), Αναστασάκης 7, Παντερής 10, Γρύλλης 6, Εκίζογλου, Χερσονιωτάκης, Πρινιανάκης 2, Κομψέλης 26, Δεσποινιάδης 2.
Επιστρέφει στα πάτρια εδάφη ο Στέργιος Κουφός μετά την πετυχημένη καριέρα στο Κατάρ. Ο πρώην τεχνικός του Ρεθύμνου, θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Χολαργού (Α2) αντικαθιστώντας τον Μέμο Ιωάννου που αποτέλεσε μόνο για λίγες εβδομάδες τον διάδοχο του Κώστα Παπαμάρκου.
Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Χαλκίδα κερδίζοντας την Κύμη με 90-72, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου της Α1.
Εργασιακό
Την προκήρυξη του 6ου τουρνουά μπάσκετ εργαζομένων έκανε γνωστή ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ.
Οι δηλώσεις και οι καταστάσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι τις 23/1 (2μμ) στα γραφεία του τμήματος αθλητισμού του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και η κλήρωση θα γίνει στις 25 του μήνα.
Η έναρξη του πρωταθλήματος (τρεις κατηγορίες και φέτος) προβλέπεται να γίνει στα τέλη Ιανουαρίου και τα δελτία αθλουμένων και προπονητή κάθε ομάδας θα υποβάλλονται προς θεώρηση μέχρι και δύο μέρες πριν την έναρξη των αγώνων.

