Επιμέλεια Άννας Κωνσταντουλάκη

Ο μηχανολόγος-περιβαλλοντολόγος Νικήτας Μαυράκης, η σύζυγός του Ναταλία Ντροζντόβσκα, ο Εμμανουήλ και η ΣιέναΟ μηχανολόγος-περιβαλλοντολόγος Νικήτας Μαυράκης, η σύζυγός του Ναταλία Ντροζντόβσκα, ο Εμμανουήλ και η Σιένα

Ένα Κόκερ-Σπάνιελ με ιταλική φινέστα είναι η Σιένα που ζει στο Ηράκλειο με την οικογένεια του μηχανολόγου -περιβαλλοντολόγου Νικήτα Μαυράκη.

Ενα μωρό στο σπίτι, δυσκόλεψε λίγο τη ζωή της, αλλά ο Νικήτας και η σύζυγός του Ναταλία Ντροζντόβσκα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να υπάρχει ηρεμία κι αρμονία.

Αυτή είναι η ιστορία της.

“Η Σιένα είναι ράτσας Coker Spaniel, ήρθε στη ζωή στις 8 Μαΐου του 2014. Την αποκτήσαμε από ένα φιλικό ζευγάρι που γέννησε η σκυλίτσα τους. Εγώ ήθελα αρσενικό, η γυναίκα μου έλεγε σε όλο το δρόμο "θα καταλάβεις ποιο θα πάρουμε, θα το νιώσεις εκείνη τη στιγμή" είχε αρκετή εμπειρία, αφού είχαν στο σπίτι της ήδη 2 σκυλιά και όντως έτσι έγινε. Η Σιένα ήταν το κουταβάκι και το μόνο θηλυκό που είχε μείνει, ήταν το πιο ήσυχο και το πιο γλυκό. Έτσι την επιλέξαμε.

Εντυπωσιαστήκαμε που η Σιένα, ενώ έμεινε μέσα στο σπίτι μας από την πρώτη μέρα, δεν πείραξε τίποτα ποτέ. Αυτό που έλεγε και πάντα η Ναταλία "αν της συμπεριφερθείς σαν μέλος της οικογένειας, έτσι θα είναι" και όντως έτσι έγινε. Το όνομα "Σιένα" το δώσαμε λόγω χρώματος, αν και πολύ νομίζουν ότι είναι από την πόλη της Ιταλίας.

Πλάκα είχε την πρώτη χρονιά που την είχαμε. Ταξιδέψαμε στη Ρόδο και έκλεβε τα βλέμματα. Χαρακτηριστικά, όταν σε παραλία της Ρόδου πολλοί Ιταλοί που υπήρχαν εκεί έλεγαν συνέχεια "Piccolo Bella"-"Μικρή και Όμορφη", τότε καταλάβαμε ότι είχε μία ιταλική φινέτσα. Μία Ιταλίδα λοιπόν στο Ηράκλειο. Επιλέγει αυτή με ποιον θα παίξει, όχι με όλους. Με τον κόσμο και τα παιδιά πάντα φιλική, να πλησιάσει, να μυρίσει, να σηκωθεί πολλές φορές στα δύο πόδια για να πάρει το χάδι της. Έναν μόνο "δε γουστάρει". Το γιο μας τον Εμμανουήλ, ο οποίος γεννήθηκε μετά από 1,5 χρόνο. Κάναμε ολόκληρο σχέδιο πώς θα φέρουμε το νέο μέλος μέσα στο σπίτι.

Συζούμε όλοι μαζί αρμονικά μόνο που η Σιένα αντιδρά και ενοχλείται όταν ο γιος μας θέλει να παίξει μαζί της.

Είναι πολύ όμορφο να έχεις ένα ζώο στο σπίτι, αλλάζει η ψυχολογία, υπάρχει μια ζωντάνια και κάποιος που σου δίνει απεριόριστη αγάπη κάθε στιγμή. Δε συζητάμε ότι γίνεται ουρίτσα σου μέσα στο σπίτι.

Το πρωί που ξυπνάμε -πάντα πρώτος εγώ- τρώμε πάμε βόλτα στο πάρκο Γεωργιάδη και πίσω. Το απόγευμα ή βράδυ η ίδια βόλτα και πολλές φορές και στο κέντρο του Ηρακλείου.

Μας άλλαξε τη ζωή, πραγματικά. Είναι ένα αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας και πάντα είναι μέσα στα σχέδιά μας ό,τι κι αν κάνουμε, όπου κι αν πάμε.

Άλλαξε και την αντίληψη των παππούδων και των γιαγιάδων. Εκεί που έλεγαν “Βάλατε μπελάδες στο κεφάλι σας” τώρα μας ρωτάνε: “Τι κάνει ο Εμμανουήλ και η Σιένα;”.