Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο το 4ο φεστιβάλ κρητικού στίβου 2017, το οποίο διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, ο Δήμος Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.) και ο Α.Ο. Λασιθίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Το αθλητικό αυτό φεστιβάλ περιλαμβάνει περιφερειακούς αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό, επίδειξη σφαιροβολίας, μήκος, ύψος και το πρόγραμμα Kids’ Athletics. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και στην Κιτροπλατεία και δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές/τριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία - μέλη του ΣΕΓΑΣ.

“Στα πλαίσια της προσέλκυσης νέων αθλητών - τριών στα σωματεία στίβου, επιτρέπεται η συμμετοχή ανεξάρτητων αθλητών /τριών και μαθητών / μαθητριών (σ.σ. χωρίς δελτίο ΣΕΓΑΣ), με την προϋπόθεση ότι θα καταθέσουν στη γραμματεία επίσημο αποδεικτικό της ηλικίας τους”, αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Στο μεταξύ, ο Μιχάλης Αναστασάκης είναι μεταξύ των 5 Ελλήνων αθλητών που διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου στη χώρα μας για το 2016. Τον 21χρονο Χανιώτη σφυροβόλο επέλεξε ο ΣΕΓΑΣ μαζί με τους Γιάννη Κυριαζή (ακόντιο), Κώστα Μπανιώτη (ύψος), Κώστα Φιλιππίδη (επί κοντώ), ενώ για τον αντίστοιχο τίτλο των γυναικών υποψήφιες είναι οι Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν), Ελισάβετ Πεσιρίδου (100μ. εμπ), Ράνια Ρεμπούλη (μαραθώνιος).

Οι φίλοι του στίβου καλούνται να επιλέξουν τον καλύτερο άνδρα και την καλύτερη γυναίκα του 2016, μέσα από την ψηφοφορία που θα “τρέχει” στο site της ομοσπονδίας έως και τις 12 Ιανουαρίου.