Το Εργαστήρι Ντοκιμαντέρ “Κοιτάζοντας Φανταστικά” για γονείς και παιδιά από 9 έως 12 ετών θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Ιωάννη , από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 26 Μαρτίου 2017, κάθε Κυριακή πρωί από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 26 Μαρτίου 2017.

Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ/μήνα για παιδί και γονέα, διάρκεια κάθε συνάντησης: 120 λεπτά.

Δηλώσεις συμμετοχής: 697 587 5302

Το Εργαστήρι προσφέρει στα παιδιά και τους γονείς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με το είδος του ντoκιμαντέρ, παρουσιάζοντας τα τέσσερα θεμελιώδη στάδια της δημιουργίας του (έρευνα, παραγωγή, κινηματογράφηση, μοντάζ).

Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά μαζί με τους γονείς θα παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ, θα αναπτύξουν την δική τους γλώσσα αφήγησης και θα συνεργαστούν, για να φτιάξουν ένα ντοκιμαντέρ για το προάστιο που μένουν.

Η Βίκη Χρηστάκη μεγάλωσε στο Ηράκλειο και έπειτα πήρε μια βαλίτσα και ταξίδεψε, κουβαλώντας πάντα ένα τετράδιο, ένα μολύβι και μια κάμερα. Πήγε στη Μυτιλήνη και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ψηφιακές Οπτικοακουστικές Τέχνες. Eκεί έγραψε μια ιστορία για το χιόνι και αποφάσισε ότι πρέπει να πάει στο Bορρά, για να μετατρέψει την ιστορία αυτή σε ταινία. Μετακόμισε για λίγο στην Δανία, όπου σπούδασε Filmmaking σε ένα δάσος που ζούσαν μάγοι και γοργόνες και θαυματοποιοί. Έπειτα δούλεψε στην ιδιωτική τηλεόραση και σε κινηματογραφικές παραγωγές. Στα διαλείμματα έγραφε σενάρια, δύο από αυτά βραβεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Μετά ταξίδεψε πάλι και αποφάσισε να μείνει στην πόλη κάτω από το νερό. Εκεί έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Arts & Culture του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ και φοίτησε στην Ακαδημία Τεχνών Gerrit Rietveld. Όπου και αν ζει, φτιάχνει ιστορίες και καταγράφει εικόνες.