Η εισβολή ψυχρής αέριας μάζας, η οποία θα προκαλέσει ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τις επόμενες ημέρες την Κρήτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μ. Λέκκα.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, τα προγνωστικά μοντέλα άρχισαν ήδη να επιβεβαιώνουν την τάση για την εκ νέου εισβολή μίας πολύ ψυχρής αέριας μάζας από τα βόρεια, η οποία θα επηρεάσει υπό μορφή χιονιά ολόκληρη την Ελλάδα από την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου. Το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει και την Κρήτη από το Σάββατο 7 Ιανουαρίου με κύρια χαρακτηριστικά και πάλι τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις βόρειους ανέμους και την αισθητή και πάλι πτώση της θερμοκρασίας. Πριν από το έντονο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα προηγηθεί ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα επηρεάσει την Κρήτη από αύριο επιφυλάσσοντας αρκετές βροχές (ιδιαίτερα σε νότιες περιοχές του νησιού), νοτιοδυτικούς ανέμους πρόσκαιρα ενισχυμένους και αρκετά αυξημένες τιμές θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Με τα νεότερα δεδομένα από τα προγνωστικά μοντέλα θα εκτιμηθεί η ένταση αυτού του νέου κύματος , το οποίο φαίνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία να προκαλεί σημαντικά προβλήματα, από τις χιονοπτώσεις και το δριμύ ψύχος, σε ολόκληρη την Ηηπειρωτική Ελλάδα καθώς και στην Πελοπόννησο. Ενδεχομένως πιο ήπια αναμένεται να είναι η εισβολή του στην Κρήτη, εμφανίζοντας όμως, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, κάποια χαρακτηριστικά που μοιάζουν με την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων στην πρόσφατη κακοκαιρία τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς» αναφέρει ο κ. Λέκκας.Αναλυτικά ο καιρός για τις επόμενες ημέρες:Σήμερα

Γενικά καλός αναμένεται να είναι ο καιρός την Τρίτη με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και με πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές βροχές στη δυτική Κρήτη καθώς και στα νότια τμήματα της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-5, πρόσκαιρα έως και 6 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16⁰C στα πεδινά ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα είναι χαμηλότερη. Διατειρείται ο κίνδυνος παγετού σε τοπικό επίπεδο λόγω κυρίως της νυκτερινής ψύξης.Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

Αρχικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν και να σημειωθούν τοπικές βροχές με μεγαλύτερες εντάσεις και πάλι στα δυτικά και νότια της Κρήτης.

Οι άνεμοι αρχικά ΔΝΔ στα 4 – 5 Μποφώρ, αργότερα ΝΔ 5- 6 και μέχρι τις βραδινές ώρες έως και 7 Μποφώρ κατά τόπους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται να διατηρηθεί ένα καιρός νεφελώδης με βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις, 5 – 6 τοπικά έως και τα 7 Μποφώρ, ενώ και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε καλά επίπεδα.

Το Σάββατο αναμένεται η εισβολή του ψυχρού κύματος με βροχές, χιονόνερο και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά.