Με καταιγιστικούς ρυθμούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Το έγκλημα τελικά δεν ήταν τόσο... τέλειο όσο ήθελε η σύζυγος του πρέσβη Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα και ο εραστής της Sérgio Gomes Moreira Filho.

Τα βραζιλιάνικα μέσα επικαλούμενα πηγές της Αστυνομίας είναι σαφή: Η δολοφονία του άτυχου Κυριάκου Αμοιρίδη έγινε για να ζήσουν τον έρωτά τους η σύζυγός του με τον εραστή της!

Ένα συγκλονιστικό στοιχείο, που προέκυψε από την ομολογία ενός εκ των συνεργατών και δη του ανθρώπου που ομολόγησε όλες τις λεπτομέρειες της φρικιαστικής δολοφονίας του Έλληνα πρεσβευτή, είναι ότι η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, η σύντροφος και μητέρα του παιδιού του Κυριάκου Αμοιρίδη, τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει αν μιλήσει.

Μάλιστα ο άνθρωπος που «έκαψε» το σατανικό ζευγάρι δεν είναι τελικά ξάδερφος του αστυνομικού αλλά ανιψιός. Ήταν εκείνος που από την αρχή αποκάλυψε όλη την αλήθεια για την τραγική κατάληξη του Κυριάκου Αμοιρίδη. Μάλιστα όπως είπε στην κατάθεσή του η 40χρονη απείλησε ότι θα τον σκοτώσει αν μιλήσει.

Συναισθηματική φόρτιση, υποβολή και ψυχολογικές πιέσεις από τη σατανική Βραζιλιάνα σύζυγο ήταν ο βασικός μηχανισμός που όπλισε το χέρι του 29χρονου στρατιωτικού αστυνομικού, που δολοφόνησε άγρια τον Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία. Την ίδια ώρα που ο δράστης καλύπτει την ερωμένη του και περιγράφει εκστασιασμένος στις Αρχές το αχαλίνωτο σεξ μαζί της, ακόμα και όταν ο Κυριάκος Αμοιρίδης κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, ο ξάδελφος και συνεργός του «δίνει» τη Φρανσουά Αμοιρίδη ότι τους πλήρωσε 24.400 ευρώ για να σκοτώσουν τον άνδρα της.

Ο μοναδικός άνθρωπος που εν ζωή λάτρευε και υπεραγαπούσε ο Κυριάκος Αμοιρίδης ήταν η 95χρονη μητέρα του, που ζει στη Βόρεια Ελλάδα και η οποία χαίρει άκρας υγείας. Εκείνη μεγάλωσε και φρόντιζε το μοναχοπαίδι της, που στα τέσσερα μόλις χρόνια του έχασε τον πατέρα του από ανίατη ασθένεια και ενώ εκείνος ήταν σε ηλικία 40 ετών.

Ο πρέσβης δεν είχε άλλους συγγενείς, με εξαίρεση την πρώτη του εξαδέλφη, κόρη πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που όμως πριν λίγα χρόνια απεβίωσε από παθολογικά αίτια.

Την τελευταία φορά που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Βεροιώτισσα μητέρα του ήταν την παραμονή των Χριστουγέννων.

 Το μυστικό

Και όμως, o ίδιος κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό από την 95χρονη μητέρα του την ύπαρξη της 11χρονης κόρης του και παρά το μαράζι που ένιωθε εκείνη, αφού μέχρι τότε δεν… αξιώθηκε να σφίξει στην αγκαλιά της το παιδί του παιδιού της, που τόσο πολύ λαχταρούσε, και ειδικά όσο τα χρόνια περνούσαν και μετά το ναυάγιο που γνώρισε ο πρώτος του εξάχρονος γάμος με Αθηναία.

Ο μοναχογιός της όμως είχε λόγο, αφού γνώριζε πως η κόρη της Βραζιλιάνας δεν ήταν το βιολογικό του παιδί, το οποίο είχε ταξιδέψει μαζί με τη μητέρα του στην Αθήνα και διέμειναν για λίγες ημέρες στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου στην Κυψέλη, σπίτι που ο πρέσβης είχε κληρονομήσει πολλά χρόνια πριν από μια θεία του.