«Δουλειά, μεθοδικότητα, χωρίς γκρίζες ζώνες» είναι το σύνθημα του υφυπουργού Αθλητισμού προκειμένου «να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα». Ο κ. Βασιλειάδης έκλεισε δύο μήνες στην ηγεσία του αθλητισμού κι έκανε τον απολογισμό με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Ηταν ένα δίμηνο που είχε τουλάχιστον πολύ ενδιαφέρον.
Εχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια μια διαδικασία εξυγίανσης και σύγκρουσης με καταστάσεις που στην καλύτερη περίπτωση δημιουργούσαν δυσφορία και στην χειρότερη πολύ περισσότερα πράγματα. Νομίζω πως προχωράμε σε νέα καλύτερη μέρα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε να δούμε το σύνολο του αθλητισμού. Τι παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε και πώς να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Επισημαίνω, βέβαια, μέσα σε πολύ σφιχτές δημοσιονομικές συνθήκες, αλλά με στρατηγική και σχέδιο, ούτως ώστε να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο».
Για τις μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις προς τις αθλητικές ομοσπονδίες, ο υφυπουργός τόνισε ότι σκοπός της Πολιτείας είναι πάνω απ’ όλα η διαφάνεια:
«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έλλειψη χρηματοδότησης αυτή την περίοδο και τα σφιχτά οικονομικά. Είναι και η πολύ κακή αξιοποίηση των πόρων όταν υπήρχαν χρήματα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι με σωφροσύνη να διαχειριστούμε του ελληνικού λαού.
Και κυρίως, για να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες, ούτε σκοτεινά σημεία και με αυτή την πολιτική αρχή θέλω να πορεύομαι, να δημιουργήσουμε διαφανείς διαδικασίες στην χρηματοδότηση. Να μπουν για πρώτη φορά αντικειμενικά κριτήρια και να μην αφήνετε στην κρίση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, η διαχείριση αυτού του δημόσιου χρήματος.
Ηδη έχουν φτιαχτεί ομάδες εργασίας, που δουλεύουν πάνω σε αυτό το πρότζεκτ κι ελπίζω ότι το επόμενο διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε πρωτοβουλίες. Τουλάχιστον το 2018 να μπει σε νέες βάσεις και με κύριο πρόσταγμα τη διαφάνεια.
Η διαφάνεια είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε την επόμενη ημέρα».
Ο στόχος του κράτους για το 2017 σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό είναι κατά τον κ. Βασιλειάδη:
«Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Για τον ελληνικό αθλητισμό, οι άνθρωποι αυτοί που σε πολύ δύσκολες συνθήκες και πολλές φορές χωρίς την απόλυτη αρωγή από την πολιτεία να είναι υγιείς και να συνεχίζουν να μας χαρίζουν χαμόγελα.
Εμείς σας πολιτική ηγεσία, θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, να δουλέψουν με αξιοπρέπεια για να μας κάνουν όλους χαρούμενους».

