Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ με τίτλο “Προσωπικό’’ με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη.

Δύο νέοι μουσικοί από το Ηράκλειο της Κρήτη που μελοποιούν από τα 16 τους χρόνια ποιητικό λόγο, θα εμφανιστούν σήμερα στις 9.30 το βράδυ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

Οι δίδυμοι Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Κρήτη ενώ το πρώτο ποίημα που μελοποίησαν ήταν ένα κομμάτι από τη Μαρία Νεφέλη του Οδυσσέα Ελύτη.

Εμφανίστηκαν και διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, το πρώτο τους τραγούδι Αυτοί παιδί μου δεν, σε ποίηση Μιχάλη Γκανά, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησε ο δίσκος-αρχείο “Βουκολικόν” σε ποίηση του Παύλου Βλαστού από το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης ενώ μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ με τίτλο ‘Προσωπικό’’ με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη, την ενορχήστρωση του οποίου επιμελήθηκε ο Γιώργος Ανδρέου και την διεύθυνση παραγωγής υπογράφει ο Παρασκευάς Καρασούλος.

Σε μια εποχή άνυδρη και εξαιρετικά δύσκολη, ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης επιστρέφουν στη μελοποιημένη ποίηση, με έναν τρόπο όμως ζωντανό, απλό και χαρούμενο, αναζητώντας στην παράδοση μιας ισχυρής πολιτιστικής μας αναφοράς σύγχρονο και επίκαιρο τρόπο έκφρασης. Και το επιτυγχάνουν περίφημα. Μελοποιώντας ποιήματα των: Μιχάλη Γκανά, Γκρέγκορυ Κόρσο, Παντελή Καλογεράκη, Μηνά Δημάκη, Γιάννη Ευθυμιάδη, Πάμπλο Νερούδα, Ντίνου Σιώτη, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Πάουλ Τσέλαν, Φερνάντο Πεσσόα, Τζελαλαντίν Ρουμί.

Στο φιλόξενο Πολύκεντρο Nεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, στον τόπο τους, στο Ηράκλειο, θα παρουσιάσουν την εργασία τους.Είσοδος ελεύθερη.