Του Θάνου Περβολαράκη

Το πιο άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε έναν 53χρονο οικοδόμο, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο χθες το πρωί ενώ πήγαινε στη δουλειά του στο Ηράκλειο. Ο άτυχος Μιχάλης Ψυχάκης με καταγωγή από την Κέρκυρα, ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το σπίτι του στην Αγία Βαρβάρα όπου έμενε, για να πάει στο μεροκάματο, μη μπορώντας κανείς να πιστέψει το τέλος που θα είχε.

Στην εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών, λίγο μετά τη διασταύρωση των Δαφνών οδηγοί διερχόμενων οχημάτων σταματούσαν μπροστά στο άψυχο σώμα ενός άνδρα, ο οποίος είχε λίγο πριν χάσει τη ζωή του.

Οχήματα που δεν τον είχαν δει τον παρέσυραν, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, ενώ πέρασαν από άνω του, παραμορφώνοντας το πρόσωπό του και κάνοντας δύσκολο το έργο της αναγνώρισής του θύματος.

Ένας 49χρονος Ηρακλειώτης αλλά και ένας 22χρονος επίσης από το Ηράκλειο φαίνεται να ήταν οι οδηγοί που παρέσυραν άθελά τους στο θάνατο τον άτυχο οικοδόμο. Και οι δυο δεν εγκατέλειψαν το σημείο και περίμεναν την Αστυνομία για να δώσουν εξηγήσεις για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα.Η αναγνώριση

Στο σημείο του δυστυχήματος αστυνομικοί της τροχαίας προσπαθούσαν να συνθέσουν το παζλ της τραγωδίας και να βρουν την ταυτότητα του πτώματος. Ο άτυχος άνδρας που κειτόταν νεκρός δεν είχε την αστυνομική του ταυτότητα ή κάποια χαρτιά επάνω του, παρά μόνο το διακόπτη του αυτοκινήτου.

Τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, τα οποία πήραν οι αξιωματικοί της τροχαίας έδωσαν απαντήσεις για το όνομα του νεκρού, όχι όμως και για το πώς σημειώθηκε το τροχαίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της τροχαίας Μ. Ζαϊμάκης σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων είδε ένα όχημα ακινητοποιημένο. Βλέποντας ότι το κλειδί ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου, αμέσως ξεκίνησε και η διαδικασία για την ανεύρεση της ταυτότητας του κατόχου του Ι.Χ, το οποίο ανήκε στον άτυχο Ψυχάκη.

Οι αστυνομικοί από τα δεδομένα της έρευνας οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο γιατι είχε μείνει από καύσιμα. Ο 53χρονος με τα πόδια πήγε στο πλησιέστερο πρατήριο καυσίμων και κατά την επιστροφή του σκοτώθηκε.

Στο νεκροτομείο όπου οδηγήθηκε η αναγνώριση από οικείους του ήταν αδύνατη, λόγω της παραμόρφωσης που είχε υποστεί στο πρόσωπο από τα χτυπήματα των οχημάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την αναγνώριση έκανε η σύζυγός του, στην οποία επιδείχθηκαν τα ρούχα του…

Από την τροχαία συνελήφθησαν ο 49χρονος και ο 22χρονος, οι οποίοι και είπαν ότι δεν είδαν καθόλου τον 53χρονο. Μάλιστα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί που διενεργούν την προανάκριση δεν ήταν μέχρι χθες σε θέση να γνωρίζουν ποιο όχημα έκοψε το νήμα της ζωή του οικοδόμου από την Αγία Βαρβάρα. Απαντήσεις ίσως δώσουν οι εξετάσεις και η νεκροψία – νεκροτομή που διατάχθηκε από την Αστυνομία.