Η Α1 μπάσκετ «σπάει» την παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγωνιστική απραξία στη χώρα μας με τη διεξαγωγή της 12ης αγωνιστικής την ερχόμενη Δευτέρα. Στο πρόγραμμα της ελληνικής Boxing Day δεν υπάρχει κάποιο ντέρμπι, με το Ρέθυμνο ωστόσο να έχει πολύ δύσκολη έδρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το κρητικό συγκρότημα προέρχεται από το καταπληκτικό παιχνίδι που έκανε κόντρα στον Κόροιβο αλλά γνωρίζει φυσικά ότι την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων το περιμένει ένα πολύ πιο δύσκολο έργο.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος που έχει περάσει από τους «πράσινους» τόνισε στις δηλώσεις του ότι η εορταστική ατμόσφαιρα δεν θα επηρεάσει την ομάδα του:

«Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι ένα από τα δύο πιο δυνατά που έχουμε να δώσουμε μέσα στη σεζόν. Πρέπει να ματσάρουμε την ενέργειά τους και τη δύναμή μας στην άμυνα για να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Από κει και πέρα μπορεί να διανύουμε γιορτινές μέρες αλλά αυτό εμάς δεν μας επηρεάζει. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας”.

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τεχνική ηγεσία είναι ο τραυματισμός του Κώττα, ενώ σε ό,τι αφορά τον Καναδό Τζόζεφ, θα ενσωματωθεί στην ομάδα στις 2 Ιανουαρίου.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπήτης-Μπούσιας-Κοντίλης.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Δευτέρα (5μ.μ.)

Κολοσσός - ΑΕΚ

Άρης - Λαύριο

Απόλλων Π. - Κύμη

Δόξα Λευκάδας - Τρίκαλα

Κόροιβος - ΠΑΟΚ

Δευτέρα (6μ.μ.)

Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο

Ολυμπιακός - Προμηθέας Π.

•Ο Αθλητικός Δικαστής τιμώρησε τον Πανιώνιο με μία αγωνιστική “κεκλεισμένων των θυρών” για όσα συνέβησαν στο εντός έδρας παιχνίδι των πρωτοπόρων της Α2 με τον Φάρο.

•Ο Εργοτέλης «έσπασε» το αήττητο των κορασίδων του ΟΑΧ στο τοπικό πρωτάθλημα επικρατώντας με 60-51 στο Λίντο σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής. Έτσι οι «κιτρινόμαυρες» ανέβηκαν στην 3η θέση με 12 β. ενώ ο ΟΑΧ παρέμεινε στην κορυφή με 15.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Χατζηδάκης): Σεμερτζάκη 4, Γιαλιαδάκη 6, Βαβαλή, Παγωνίδη, Αποστολοπούλου 2, Γιαννουλάκη Σοφ., Κριμιλή 35, Παπαδοπούλου 2, Γιαννουλάκη Σαβ. 3, Μέτα 2, Θωμά 6.

Παρά την απουσία του τραυματία Μπλέικ Γκρίφιν και την απώλεια του Κρις Πολ, που αποχώρησε με τράβηγμα στο γαστροκνήμιο, οι Κλίπερς αναδείχθηκαν νικητές στο ντέρμπι της Δυτικής Περιφέρειας του NBA, επικρατώντας στο Λος Αντζελες του Σαν Αντόνιο με 106-101.

Στο Μαϊάμι οι Χιτ απέσυραν τη φανέλα με το Νο 32, την οποία φορούσε ο Σακίλ Ο’Νιλ και συνδύασαν την τελετή με νίκη 115-107 επί των Λέικερς. Απέναντι σε μία από τις χειρότερες ομάδες του NBA, οι Γουόριορς εμφανίστηκαν στο παρκέ με... ένα ημίχρονο καθυστέρηση, αλλά ακόμη κι έτσι νίκησαν 117-101 στο Μπρούκλιν τους Νετς.

Με κορυφαίο για άλλη μία φορά τον Αϊζέια Τόμας (28π., 9ασ.), η Βοστόνη πέρασε από την Ινδιανάπολη (109-102 τους Πέισερς) και εδραιώνεται στην τρίτη θέση της Ανατολής.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα του ΝΒΑ:

Κλίπερς-Σαν Αντόνιο 106-101

Μαϊάμι-Λέικερς 115-107

Μπρούκλιν-Γκόλντεν Στέιτ 101-117

Νέα Υόρκη-Ορλάντο 106-95

Ανήμερα των Χριστουγέννων εξάλλου (9.30μ.μ. ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένο το πρώτο ραντεβού των Καβαλίερς με τους Γουόριορς στο Κλίβελαντ, μετά τους συναρπαστικούς περσινούς τελικούς.