Τις παραμονές των Χριστουγέννων «επέλεξε» το «Ηράκλειο» να γνωρίσει την πιο βαριά εντός έδρας ήττα (4η συνολικά) από τον Αίολο Αστακού με 79-58 στην εμβόλιμη 12η αγωνιστική της Ά2.

Ένα αποτέλεσμα, που σε συνδυασμό με την απογοητευτική απόδοση, βύθισε στη μελαγχολία τους φίλους της ομάδας, που συνειδητοποίησαν χθες ότι το 2017 θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για το «Ηράκλειο», εάν δε βελτιώσει μια σειρά από πράγματα...

Πρώτα απʼ όλα τα ποσοστά του, μιας και είναι αδιανόητο για μια ομάδα που παίζει στο γήπεδό της και «καίγεται» για τη νίκη να σημειώνει μόλις 18 πόντους (αρνητικό ρεκόρ) στο πρώτο ημίχρονο με 7/33 εντός παιδιάς και 2/9 βολές σε αυτό το διάστημα!

Ουσιαστικά οι γηπεδούχοι «εμφανίστηκαν» μόνο στο πρώτο δίλεπτο στο παρκέ, όταν με 6 πόντους του Λόλα προηγήθηκαν με 8-3.

Στα υπόλοιπα 18 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου σημείωσαν μόλις 10 πόντους και μοιραία έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας να ξεφύγει με 15π. (33-18) στην ανάπαυλα.

Η κατάσταση βελτιώθηκε επιθετικά για το «Ηράκλειο» στη συνέχεια, ωστόσο τα κενά στην άμυνα ήταν πολλά κι έτσι η συνηθισμένη αντεπίθεση του «Ηράκλειο» στα δεύτερα ημίχρονα των εντός έδρας αγώνων του, χθες δεν έγινε ποτέ.

Με πρωταγωνιστές τους Μπρόζο, Κακλαμάνο και Κουμπούρα, ο Αίολος έκανε «πάρτι» (67-43 στο 34ʼ η μεγαλύτερη διαφορά) και πανηγύρισε μια απρόσμενα εύκολα νίκη στο Ηράκλειο.

«Πολλά πράγματα πήγαν στραβά και κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι όσο είμαι εγώ στον πάγκο.

Αυτή τη φορά μάς στοίχισε η επίθεση.

Δεν υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα στην ομάδα ούτε έχω παράπονα για την προσπάθεια των παιδιών.

Πρέπει όμως να βρούμε τι φταίει και να το διορθώσουμε άμεσα», τόνισε ο Γιάννης Βισκαδουράκης, που έχει ρεκόρ 2-3 στον πάγκο του «Ηράκλειο».

Τα 10λεπτα: 13-18, 18-33, 41-55, 58-79.