Τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης μπορεί να προσφέρει όποιος ενδιαφέρεται μέσω της πλατφόρμας https://pleasegive.eu/ που είναι στον «αέρα» τον τελευταίο μήνα.

Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον κ. Αναστάση Μανωλούδη, web designer, όταν είδε στο ίντερνετ τις αναρτήσεις δύο γυναικών, μίας Ελληνίδας και μίας Ολλανδέζας. Η πρώτη αφορούσε στην απόφαση της εταιρείας της να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης εν όψει Χριστουγέννων και η δεύτερη αποτελούσε μία προσωπική μαρτυρία που αφορούσε στις προσωπικές δυσκολίες που πέρασε η ίδια αλλά και μία παρότρυνση σε όποιον έχει τη δυνατότητα να στηρίξει όσους βρίσκονται σε πιο δεινή θέση.

Ο κ. Μανωλούδης αναφέρει στην «Π» πως στόχος είναι, σταδιακά, η προσπάθεια να πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις. Ήδη, έχουν γίνει ενημερώσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και ενδιαφέρθηκαν για την κίνηση δεκάδες άτομα.

Σημειώνεται πως πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια.Η αρχή της προσφοράς έχει γίνει και μπορεί να ενημερωθεί ο ενδιαφερόμενος για τους χώρους και τρόπους με τους οποίους μπορεί να προσφέρει μέσα από την ιστοσελίδα.

Στόχος είναι ο περισσότερο «προνομιούχος» να δηλώνει τι μπορεί να προσφέρει και από την άλλη πλευρά να υπάρχει ενημέρωση για το τι ανάγκες έχει κανείς, ώστε η προσφορά να δίνεται σε εκείνον που τη χρειάζεται πραγματικά.