Σκοτάδι έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες στο οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου στην Παλιανή καθώς η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου. Ο λόγος είναι οι ανεξόφλητες οφειλές ύψους πάνω από 100.000 ευρώ.

Αν η ΔΕΗ δεν επανασυνδέσει σύντομα το ρεύμα, η Ένωση κινδυνεύει να χάσει 2.800 τόνους κρασιού, κάτι που θα αποτελέσει ακόμα ένα κτύπημα στη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Ανδρέας Στρατάκης, δηλώνει στην “Π” αισιόδοξος στην «Π» πως το πρόβλημα θα λυθεί εντός της εβδομάδας και η παραγωγή δε θα υποστεί κανένα πλήγμα. «Ζητάμε από τη ΔΕΗ να μας κάνει ρύθμιση του χρέους» αναφέρει.

Στη Βουλή

Με ερώτηση του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει τον κίνδυνο καταστροφής 2.800 τόνων οίνου των αμπελουργών του Ηρακλείου και ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν τη δυνατότητα προσωρινής αποκατάστασης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στο Οινοποιείο Παλιανής της Ένωσης Ηρακλείου

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο οινοποιείο Παλιανής της Ένωσης Ηρακλείου μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή 2.800 τόνους οίνου των αμπελουργών του νομού Ηρακλείου, αφού η λειτουργία ψυκτικών μηχανημάτων είναι εντελώς απαραίτητη.

Η Ένωση Ηρακλείου, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ζητά την ένταξη σε ρύθμιση, χωρίς ή με μικρή προκαταβολή και να είναι βιώσιμη.

Όπως είναι ευκολονόητο, η καταστροφή των 2.800 τόνων οίνου θα μεγενθύνει το πρόβλημα της οικονομικής κατάστασης της Ένωσης και των αμπελουργών.

Ερωτάστε κ.κ. υπουργοί

Προτίθεστε να εξετάσετε τη δυνατότητα προσωρινής αποκατάστασης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στο Οινοποιείο Παλιανής της Ένωσης Ηρακλείου, για να μην καταστραφούν οι 2.800 τόνοι οίνου των αμπελουργών του νομού Ηρακλείου και παράλληλα να εξετάσετε την ένταξη της Ένωσης Ηρακλείου σε βιώσιμη ρύθμιση εξόφλησης των οφειλόμενων;».