Ο ΠΟΑ είναι η μοναδική ομάδα από την Κρήτη η οποία συνεχίζει στον θεσμό του κυπέλλου Γʼ Εθνικής μετά την σπουδαία νίκη που πέτυχε χθες επί του Ηλυσιακού στου Ζωγράφου με σκορ 3-1. Οι πράσινοι είχαν για άλλη μια φορά πρωταγωνιστή τον Τάσο Τριανταφύλλου ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ οδηγωντας την ομάδα του σε νίκη με ανατροπή καθώς βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 1-0.

Ο ΠΟΑ πάντως ήταν καλύτερος από την αρχή αλλά δέχθηκε το γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα στο 39ʼ από τον Φλέγγα και αφού προηγουμένως

στο 15′ ο Αμπντουραχμάνι (σουτ από καλή θέση άουτ), στο 25ʼ ο Τριαναταφύλλου (κεφαλιά άουτ) και στο 32ʼ πάλι ο Τριανταφύλλου (σούταρε για να μπλοκάρει ο γκολκίπερ του Ηλυσιακού) έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Η ανωτερότητα του ΠΟΑ επισφραγίστηκε στο β μέρος όταν ισοφάρισε στο 52ʼ, με πέναλτι που κέρδισε ο Ρουμπάκης και μετέτρεψε σε γκολ ο Τριανταφύλλου. Στο 61′ και πάλι από το σημείο του πέναλτι, που κέρδισε ο Καρβελάς, ο Τριαντατφύλλου έκανε το 1-2 και στο 67ʼ έγινε το τελικό 1-3 όταν Ρουμπάκης και Τριανταφύλλου συνδυάστηκαν και ο τελευταίος πέτυχε το τρίτο του προσωπικό γκολ διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Γραμματίκας, Ροπας (71ʼ′ Μεξης), Παϊκόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Φλέγγας (64 Σαμιωτης), Τσινιας, Ρέβας, Κάλφας (74ʼ Βουτσιωτης), Ξαγοράρης, Γεωργακόπουλος

ΠΟΑ: Ματαλλιωτάκης, Καρβελάς, Γενιτσαρίδης, Αραβιάκης, Παπαδομιχελάκης, Χατζηανδρέου, Πετράς, Σταθόγλου (68ʼ Σακλαμακης), Τριανταφύλλου (82ʼ′ Ντραγκοτι), Αμπντουραχμάνι, Ρουμπάκης (68ʼ′ Μπουτσακης).

Κρασανάκης: “Βγάλαμε αντίδραση”

Το κύπελλο μπορεί να μην είναι στις προτεραιότητες του ΠΟΑ ωστόσο χθες το πάλεψε το παιχνίδι και έδειξε χαρακτήρα γυρίζοντας το σκορ και παίρνοντας τελικά την πρόκριση. Ο Βασίλης Κρασανάκης στάθηκε ακριβώς στην αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του μετά το 1-0 και παρά το γεγονός ότι είχε μέρες να αγωνιστεί.

“Δουλέψαμε καλά για το παιχνίδι. Στο αʼ ημίχρονο είχαμε την κατοχή και ευκαιρίες αλλά ήμασταν άτυχοι. Δεχθήκαμε ένα γκολ που μας αφύπνισε. Ευτυχήσαμε να σκοράρουμε γρήγορα με το πέναλτι στο βʼ μέρος και το γκολ αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Είμαι ικανοποιημένος γιατί βγάλαμε αντίδραση και το αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει για την συνέχεια. Κοιτάμε πλέον το δύσκολο παιχνίδι που έχουμε την Κυριακή”.