Σημαντική ανταπόκριση έχει το πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2016, έχουν χορηγηθεί 1.486 άδειες σε επενδυτές ακινήτων, με πρώτη χώρα προέλευσης των αγοραστών την Κίνα, με 628 άδειες, δεύτερη τη Ρωσία με 343, τρίτη την Αίγυπτο με 68 και τέταρτη τον Λίβανο, με 66.

Οι πρώτες χώρες σε άδειες διαμονής, αν συμπεριληφθούν και οι άδειες που έχουν δοθεί στους συγγενείς των επενδυτών, είναι η Κίνα με 1.463 άδειες, η Ρωσία με 776, το Ιράκ με 208 και ο Λίβανος με 180.

Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση του οργανισμού Enterprise Greece, με αφορμή τη διοργάνωση ελληνικού περίπτερου στην έκθεση προώθησης επενδύσεων σε ακίνητα, LPS Shanghai 2016, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 11 Δεκεμβρίου 2016, στη Σαγκάη. Στο ελληνικό περίπτερο συμμετείχαν, με δικό τους διακριτό χώρο, επτά ελληνικές εταιρείες προώθησης, διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων, οι οποίες πρόβαλαν την ελληνική αγορά ακινήτων στους χιλιάδες επισκέπτες. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη συγκεκριμένη έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 115 εκθέτες από 42 χώρες, προωθώντας επενδύσεις στα ακίνητα, αλλά και προγράμματα απόκτησης άδειας διαμονής και υπηκοότητας, μέσω επενδύσεων σε ακίνητα.

Την έκθεση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες από 10 χώρες, προερχόμενοι κυρίως από διάφορες περιοχές της Κίνας και λοιπές ασιατικές χώρες.