Μετά από δυο εβδομάδες ο Εργοτέλης επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι το οποίο είναι κομβικό για την πορεία του στο πρωτάθλημα. Οι κιτρινόμαυροι είναι έτοιμοι για την αυριανή αναμέτρηση με τον Πανθηραϊκό στην Σαντορίνη στην οποία πηγαίνουν έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα και προερχόμενοι από την νίκη κόντρα στον Εθνικό με 1-0 στο Μοσχάτο στο τελευταίο τους παιχνίδι πριν την αναβολή του αγώνα με τον Αγ. Ιερόθεο.

Ο Εργοτέλης πάει στη Σαντορίνη γνωρίζοντας ότι το ματς αυτό είναι πολύ σημαντικό για την παραπέρα πορεία του καθώς εφόσον κερδίσει μπορεί να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες και να φτάσει σύντομα ξανά στην κορυφή.

Κι αυτό γιατί τώρα μπορεί να υπολείπεται πέντε βαθμών από τον πρωτοπόρο Ιωνικό, αλλά έχει το πλεονέκτημα που του δίνει το ένα ματς λιγότερο με τον Αγ. Ιερόθεο αλλά και το ότι έχει κάνει το ρεπό του σε αντίθεση με τον Ιωνικό που το έχει την επόμενη αγωνιστική. Το αυριανό παιχνίδι είναι και μια ευκαιρία για τον Εργοτέλη να πάρει την ρεβάνς της ήττας με σκορ 3-1 στο φιλικό που έγινε το καλοκαίρι στην Σαντορίνη.

Δεν θα είναι εύκολο καθώς ο Πανθηραϊκός έχει μια πολύ δυνατή έδρα αλλά οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θα είναι αποτυχία και θα φέρει την ομάδα του Ηρακλείου σε δυσμενή θέση στην μάχη της ανόδου. Το θετικό για τον Νίκο Ουσταμπασίδη είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και λόγω της αναβολής με τον Αγ. Ιερόθεο είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες του ενόψει του αυριανού αγώνα.

Ευτυχώς για τον Εργοτέλη δεν τίθεται θέμα αναβολής του αγώνα καθώς η ομάδα θα ταξιδέψει αεροπορικώς για τη Θήρα με πτήση μέσω Αθήνας. Να σημειωθεί ότι η αποστολή θα παραμείνει το βράδυ μετά το ματς στο κυκλαδίτικο νησί και θα επιστρέψει τη Δευτέρα για την αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης (14/12) με την Κηφισιά για το κύπελλο.