Ένα βήμα πριν την "κατάκτηση" των 650 μονάδων βρέθηκε εχθές το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και πέρασε μια ιδιαιτέρως ευμετάβλητη συνεδρίαση, κατάφερε να βρει στήριγμα και ώθηση από την απόφαση της ΕΚΤ να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς τίτλων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 1,28% κλείνοντας στις 648,27 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 640,88 (+0,13%) και 650,11 μονάδων (+3,68%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 93,98 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 164,05 εκατ. τεμάχια.

Η αγορά εξέλαβε ως θετικό σημάδι την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωση, καθώς μέχρι το Δεκέμβριο του 2017 είναι πολύ πιθανό να ενταχθεί και η Ελλάδα σε αυτό. Επίσης, ένα ακόμα θετικό σημάδι προήλθε και από την αναβάθμιση του ελληνικού τραπεζικού κλάδου σε "buy" από τη Citigroup, καθώς όπως επισημαίνει θετικοί καταλύτες υπερτερούν των κινδύνων που υπάρχουν σήμερα στο σημερινό περιβάλλον. Στις διεθνείς αγορές, σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την απόφαση της ΕΚΤ για παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ως το Δεκέμβριο του 2017. Ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει ο Ιταλικός τραπεζικός κλάδος, όπου η Monte dei Paschi di Siena φέρεται να ζητά με επιστολή της στην ΕΚΤ, παράταση χρόνου για την κεφαλαιοποίηση της.

Οριακές μεταβολές σημειώνουν οι αμερικάνικες μετοχές με το Dow Jones να οδηγείται σε νέο υψηλό καθώς μειώνεται ο αριθμός αιτημάτων εργασίας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας, ενώ άνοδο σημειώνει το πετρέλαιο παραμένοντας πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι. Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.