Με τίτλο “Συνήχηση μεταλλικών κραυγών”, τον οποίο επέλεξε ο ίδιος, ο γνωστός αρχιτέκτων Κωστής Δολαψής-Κρασανάκης, θα παρουσιάσει έργα μεταλλοτεχνίας, σχεδίων και ξυλογραφίας σε μια έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ στο χώρο του Μουσείου, Νυμφών 3 στον Πόρο.

Ύστερα από πολύχρονη απουσία, δεκαετή σχεδόν, ο Κωστής Δολαψής-Κρασανάκης, επανέρχεται, προκειμένου να δείξει στο κοινό που τον ακολουθεί την καινούργια του δουλειά που έχει σχέση με την καλλιτεχνία, την οποία ποτέ δεν εγκατέλειψε ούτε το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου σοβαρή ασθένεια τον έπληξε.

Ακμαίος και ζωηρός όπως τον ξέρουμε, δείτε τι γράφει ο ίδιος...

“Μετά από ένα βασανιστικό 2015 και 2016, τα πολύ σοβαρά προβλήματα της υγείας μου μπόρεσα να τα ξεπεράσω με τη βοήθεια της πίστης μου στον δημιουργό. Βρήκα δυνατό υποστηρικτή του αδύναμου εαυτού μου τον Όσιο Νικηφόρο τον λεπρό, τον Χανιώτη Άγιο που με βοήθησε πολύ, ενώ ταυτόχρονα αισθάνθηκα την ανάγκη να συνεχίσω τον δρόμο της δημιουργικής απασχόλησης με την τέχνη μου. Εργάστηκα έντονα όπως πρώτα προσπαθώντας να αποκαλύψω ξανά τα στοιχεία της καλλιτεχνικής μου εργασίας , της μεταλλοτεχνίας, αλλά και να προβληματιστώ πάνω σε νέες τεχνικές και ιδέες.

Ο στοχασμός μου υπήρξε πολυδιάστατος αναζητώντας το ζωογόνο νερό, το τόσο αναγκαίο στην εποχή μας εποχή αμφισβήτησης και πνευματικής ξηρασίας. Πολλές φορές αισθάνθηκα, σε κατάσταση εμβρυακής απομόνωσης, ευτυχής για λίγο, ενώ αμέσως μετά αναζητούσα τη δημιουργική σκέψη που θα μου έδιδε τη δυνατότητα να ανοίξω δρόμους, να παλέψω για υγιή προβληματισμό, νέες αλήθειες και τέλος να εθιστώ ξανά στην ηδονή της αξίας. Η συνάντησή μου με τον Κώστα Σχιζάκη στάθηκε αφορμή να εκθέσω στο Μ.Ε.Τ.Η μέρος από την εργασία μου πάνω στα μέταλλα, στο ασήμι, τον χαλκό, τον ορείχαλκο, αρζάντο, χρυσό, αλουμίνιο και διάφορα άλλα σύνθετα μέταλλα με χρήση της ακτίνας λέιζερ πάνω στις επιφάνειες αυτές.

Οι εργασίες, που θα εκτεθούν, παλιές και νέες, θα προσφέρουν ένα πεδίο διαλεκτικής αντιπαράθεσης και προβληματισμού μετά τα 65 χρόνια τριβής μου και υπέρτατης αγάπης προς το αντικείμενο, καθώς και της αναζήτησης της σημασίας του συμβόλου Λ , λάμδα, με τη βοήθεια του εξαιρετικού μου φίλου και Ελληνιστή Giuliano Torrebruno. Ήδη δημοσιεύτηκε το πρώτο μέρος της έρευνας, γι' αυτό και μεταφράστηκε στα Ιταλικά, Ρωσικά, Αγγλικά και Γερμανικά. Τέλος, ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη δυνατότητα στον δρόμο μου να συναντήσω σπουδαίους καλλιτέχνες και δημιουργούς που βοήθησαν τη σκέψη μου και την δουλειά μου ο καθείς με τον τρόπο του. Τους ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας όλους και βεβαίως τα παιδιά μου και τη μεγάλη σύντροφο της ζωής μου Μαρίνα Χατζηδάκη -Τζωρτζάκη”.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 31/12.