Σεξ στο πιλοτήριο!

Καλεσμένη στο σόου της Ellen DeGeneres ήταν η κρητικής καταγωγής Τζένιφερ Ανιστον όπου κι έπαιξε ένα παιχνίδι με τίτλο: «Το έχω κάνει ή δεν το έχω κάνει».

Η 47χρονη χολιγουντιανή σταρ δέχτηκε να απαντήσει σε κάποιες πικάντικες ερωτήσεις της Αμερικανίδας παρουσιάστριας, όπως το αν έχει κάνει σεξ στο αεροπλάνο. Τότε η Τζένιφερ Ανιστον σήκωσε το ταμπελάκι που έγραφε «Έχω κάνει».

Στη συνέχεια η Ellen DeGeneres τη ρώτησε αν έχει κάνει σεξ μέσα στο πιλοτήριο. Εμφανώς αμήχανη, η Ανιστον σήκωσε και πάλι την ταμπέλα που έγραφε «Έχω κάνει».

«Έχεις κάνει σεξ με τον πιλότο;», ήταν η επόμενη ερώτηση της De Generes με την απάντηση να είναι ίδια.

«Με τον δεύτερο πιλότο;» ρώτησε έκπληκτη η Αμερικανίδα παρουσιάστρια. «Έχω κάνει», απάντησε ξανά η Ανιστον.

Αυτό ήταν! Μετά την αποκάλυψη της διεθνούς ακτινοβολίας ηθοποιού, οι φαντασιώσεις ανδρών και γυναικών έχουν απογειωθεί!

Ολων μας το μυαλό είναι σ’ ένα πιλοτήριο...

Το μήνυμα του Προέδρου με το βλέμμα στον Εθνάρχη

Σαφείς αιχμές άφησε ξανά για τη στάση των Ευρωπαίων έναντι της Ελλάδος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. κατά την τιμητική διάκριση και αναγόρευσή του σε εταίρο του Ιδρύματος «Ελ Βενιζέλος» χθες το βράδυ στα Χανιά. «Αποδέχομαι αυτή την εξαιρετική τιμή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως μεγάλο προνόμιο αλλά κυρίως ως βαρύ χρέος: Το χρέος έμπνευσης από το απαράμιλλο εθνικό πολιτικό πρότυπο, το οποίο διέπλασε και μας κληροδότησε στο διηνεκές ως «κτήμα εσαεί» ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το χρέος αυτό γίνεται ακόμη πιο βαρύ σήμερα, μπροστά στις μεγάλες, υπαρξιακές κυριολεκτικώς, προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, δοθέντος ότι αφορούν τόσο την εγγύηση της κοινωνικής μας συνοχής όσο και την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Και τούτο, διότι είναι ακριβώς το πρότυπο του Ελευθερίου Βενιζέλου το οποίο μπορεί και πρέπει ν’ αποτελέσει, πρωτίστως για εκείνους που έχουμε την αντίστοιχη πολιτική ευθύνη, τον δείκτη πορείας και το μέτρο ευθύνης άσκησης των καθηκόντων μας” τόνισε ο Πρόεδρος στην αντιφώνησή του.

«Το πρότυπο αυτό του Ελευθερίου Βενιζέλου μάς διδάσκει μεταξύ άλλων, αλλά κυρίως και πάνω στη βάση του ότι δεν είμαστε μόνο κληρονόμοι ενός μεγάλου παρελθόντος, αλλά οφείλουμε να γίνουμε διεκδικητές ενός εξίσου λαμπρού μέλλοντος: • Το όραμα γι’ αυτό που πρέπει νομοτελειακώς να επιτύχουμε ως λαός και ως έθνος, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, αναγνωρίζοντας εκείνο που αναλογεί στον καθένα υπό όρους αριστείας κι επιδεικνύοντας αρραγή ενότητα και σύμπνοια μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά.

• Συνακόλουθα, την αξιοποίηση της θέσης μας μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια για να πρωταγωνιστήσουμε εντός αυτής. Για να πρωταγωνιστήσουμε μάλιστα ώς το σημείο που μας επιτρέπει ακόμη και να διδάξουμε στους εταίρους μας τις θεμελιώδεις αρχές και τις αξίες, με βάση τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θ’ αντιμετωπίσουν επιτυχώς τις εξίσου υπαρξιακές για το ευρωπαϊκό μας μέλλον προκλήσεις της εποχής μας. Επιπλέον δε, να πείσουμε τους εταίρους μας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως εκ του ιστορικού της ρόλου, όχι μόνον οφείλει να υπερβεί τις εσωτερικές της αντιφάσεις αλλά και να διαδραματίσει τον παγκόσμιο ρόλο που της αναλογεί, ιδίως για την υπεράσπιση της ειρήνης, της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

• Την εμπέδωση του κράτους δικαίου και της αρχής της νομιμότητας, μεσ’ από τον απόλυτο σεβασμό της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Και σ’ αυτό το πλαίσιο την εμπέδωση του κοινωνικού κράτους δικαίου, σε συνδυασμό με τη διασφάλιση της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας δια της ελεύθερης συμμετοχής καθενός στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Αφού μόνο μεσ’ απ’ αυτή την ελεύθερη συμμετοχή επιτυγχάνεται η αειφόρος και κοινωνικώς δίκαιη οικονομική ανάπτυξη.

• Την αταλάντευτη υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων, με οδηγό την Ιστορία μας και ασπίδα αλλά και δόρυ το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους, μεσ’ από τη διακήρυξη, urbi et orbi και υπηρέτηση της αρχής ότι δεν διεκδικούμε κάτι που δεν μας ανήκει. Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε κατά κεραία αυτό που είναι, χωρίς καμιά αμφιβολία, εθνική και ευρωπαϊκή μας κληρονομιά. Στο πεδίο αυτής της αρχής τοποθετείται και το χρέος μας να υπερασπισθούμε την απαρέγκλιτη εφαρμογή, ως την τελευταία διάταξή της, της μεγάλης παρακαταθήκης του Ελευθερίου Βενιζέλου, της Συνθήκης της Λωζάννης. Πολλώ μάλλον όταν αυτή προσδιορίζει τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε και κατέληξε:

«Από την Κρήτη, όπου ο αέρας της Ελευθερίας και της Αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή δεσποτισμού πνέει πάντα σταθερός, ούριος κι ελπιδοφόρος, καθώς το απέδειξε και το αποδεικνύει αδιαλείπτως η εθνική προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου, φεύγω σήμερα δίνοντάς σας τη διαβεβαίωση πως θα πράξω ό,τι μου αναλογεί για να σταθώ στο ύψος του πολιτειακού μου ρόλου, κυρίως σ’ αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο και τον λαό μας».

ΤΟ... ΠΑΠΙ

Συνεχίζει να κάνει η Ευρώπη το... παπί στο μεγάλο θέμα υπεράσπισης των συνόρων μας που είναι και δικά της σύνορα. Ετσι, επιβεβαιώνει τις αρχές της αλληλεγγύης των μελών της... Αλλά μήπως και το ΝΑΤΟ, του οποίου είμαστε μέλος, παίζει τον ρόλο του; Ολοι σε ρόλο... Πόντιου Πιλάτου...

ΤΟ ΕΙΠΕ

Μέσω διαγγέλματος χθες βράδυ ο Ολάντ ανακοίνωσε και επισήμως (λες και υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο...) την απόφασή του ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Θυμίζω ότι η δημοτικότητά του έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει, ενώ το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.

ΤΟ... “ΤΡΟΛ”

Σε ρόλο... λαγού χθες ο Χρυσοχοΐδης “τρόλαρε” το νέο “ευρωπαϊκών προδιαγραφών” κόμμα των άλλοτε εκσυγχρονιστών (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Βενιζέλου κ.ά.) λέγοντας πως χρειάζεται ένα νέο κόμμα της Αριστεράς, αφού όπως είπε, απέτυχαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ερχονται οι νέοι σωτήρες...

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

Την παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων ζητούν μ’ ερωτήσεις που κατέθεσαν χθες ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαν. Κεφαλογιάννης αλλά και η ευρωβουλευτής Ελίζα Βοζεμπεργκ. Καλά, όλοι μαζί οι Ελληνες ευρωβουλευτές δεν μπορούσαν να το κάνουν;

ΤΟ ΝΤΙΛ

Ακούω πως παρά το ενδιαφέρον των Μαρινάκη, Μελισανίδη και Μυτιληναίου για τον ΔΟΛ, το ντιλ φαίνεται να κλείνει με Αλαφούζο. Εξόν και τα απανωτά ραντεβού τις τελευταίες μέρες...

ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ

Δείπνο στο σπίτι των Μητσοτάκηδων στα Χανιά παρέθεσε χθες βράδυ η Ντόρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Βουλής και φυσικά στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών. Περίεργο, αλλά ο Κυριάκος δεν ήταν.

ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Θα δούμε αν θα υπάρχουν νέα μέτρα και τι θα είναι αυτά (μετά τη νέα συμφωνία με τους “θεσμούς”), αλλά πολλοί φοβούνται πως δύσκολα θα περάσουν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (συνεδριάζει σήμερα για τον προϋπολογισμό). Οπως πριν με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν... τολμούσαν να κυκλοφορήσουν, έτσι και τώρα τα “συντρόφια” του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν μόνο... με φρουρά. Πώς θα ψηφίσουν λοιπόν;

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

Οι Αζέροι (που νόμιζαν ότι θα... ψωνίσουν τσάμπα) φαίνεται να ευθύνονται για το ναυάγιο της πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ, που είναι και μνημονιακή υποχρέωση. Ο υπουργός Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, με σχόλιό του στο twitter αναφέρει χαρακτηριστικά:«Το ναυάγιο ΔΕΣΦΑ αναδεικνύει τον μη σεβασμό των όρων του διαγωνισμού, των ευρωπαϊκών κανόνων και επενδυτική αφερεγγυότητα εκ μέρους της Socar». Παράλληλα, σε άλλο tweet o κ. Σκουρλέτης στρέφει τα βέλη του κατά της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας:

«Φωνάζει η Ν.Δ. γιατί δεν πήραν τον ΔΕΣΦΑ οι Αζέροι με λιγότερο από 400 εκατ. για να εισπράξουν τα επόμενα χρόνια 829 εκατ.».

ΠΟΤΕ!

Τώρα ησυχάσαμε... Επισήμως χθες ο Ομπάμα δήλωσε πως η Μισέλ δεν θα είναι ποτέ υποψήφια για πρόεδρος της Αμερικής. Εχασε, βλέπω, η Αμερική μια... χρυσή ευκαιρία... Καλά, κι αυτός ο Ομπάμα που του κάναμε τέτοια υποδοχή εδώ, γιατί δεν λέει μια κουβέντα στο (αμερικανοκρατούμενο) ΔΝΤ για να... μας αφήσει ήσυχους; Τσάμπα θα πάνε οι τεμενάδες που κάναμε;

Ο ΤΟΝΟΣ

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υιοθέτησε έναν ασυνήθιστα συμβιβαστικό τόνο στη χθεσινή ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους, λέγοντας πως η Μόσχα θέλει να συνεννοηθεί με την επόμενη αμερικανική κυβέρνηση και επιδιώκει να κάνει φίλους και όχι εχθρούς. Ο Πούτιν είχε χρησιμοποιήσει σε προηγούμενες ομιλίες του είχε καταφερθεί εναντίον της Δύσης και των ΗΠΑ ιδιαίτερα, αλλά αυτή τη φορά περιόρισε τις επικρίσεις του και επικέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του σε εσωτερικά κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.

ΚΙ ΑΛΛΟΣ

Οπως το είχα προβλέψει, κι άλλος βουλευτής είναι έτοιμος να φύγει από το κόμμα του προέδρου Λεβέντη.

Μου θυμίζει (η κατάσταση) το... “ξεπουπούλιασμα” που είχε υποστεί κάποτε ο Ζίγδης και πριν απ’ αυτόν ο Γιώργος Μαύρος, όταν κάθε μέρα έφευγε κι ένας βουλευτής για να πάει στο ΠΑΣΟΚ...

ΤΟ “ΟΧΙ”

“Οχι σε μνημόνιο τιμωρίας για την Ελλάδα” είπε χθες από τις Βρυξέλλες ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο οποίος (όπως έγραψα χθες) θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου. Την ώρα που το ΔΝΤ έχει βάλει στο τραπέζι παράλογες απαιτήσεις στα εργασιακά, ο Ιταλός ευρωβουλευτής, λίγο μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί με τις ελληνικές θέσεις και πως «οι συλλογικές συμβάσεις είναι ένα σημαντικό κεκτημένο, το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι «πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση στην ΕΕ όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα».