Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τους «κοριούς» στα κόμματα

Μετά την καταγγελία ΚΚΕ για τα τηλεφωνικά κέντρα


Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ για «κοριούς» στα τηλέφωνα των κομμάτων.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, η οποία ενημερώθηκε για τις εξελίξεις ενώ βρισκόταν στην Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση, έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλομένων από την πλευρά του ΚΚΕ σχετικά με δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και λοιπά. Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω της σοβαρότητας του θέματος, και για το λόγο αυτό ανέλαβε την διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας μετά από σχετική εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Νωρίτερα χθες, σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κατήγγειλε πως «τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. ­Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο "κέντρο"».