Η παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου «Τραπεζούντα- Τοπ διαμάντι της Ανατολής» θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη, στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Σταμούλος. Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Θεοδώρα Θεοδωρίδου,φαρμακοποιός και Ιωάννα Αινατζοπούλου, εκπαιδευτικός. Τη συζήτηση θα συντονίσει η ιατρός κ. Ελένη Ασπετάκη.
Μικρασιάτικα τραγούδια θα αποδώσει η χορωδία του συλλόγου Αρτεμισία Ν. Αλικαρνασσός. Ο συγγραφέας θα διαβάσει το απόσπασμα που μπήκε θέμα στις πανελήνιες εξετάσεις, στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.
Επίσης θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου. Την παρουσίαση του βιβλίου οργανώνουν η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ηρακλείου και οι μικρασιατικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι Ηρακλείου: Αλατσατιανοί, Αγ. Πολυκάρπου, Αρτεμισία Ν. Αλικαρνασσός, Καππαδοκών, Κωνσταντινοπολιτών-Μικρασιατών Κρήτης, Σμυρναίων, Κότινος και Φίλων Αγίου Νεκταρίου εκ Βρυούλων, οι εκδόσεις Ωκεανός και το βιβλιοπωλείο Αφροδίτη Γεωργαντωνάκη.

